delhaize Haacht Naast Ceran en Saban, blijft een team van 40 medewerkers onder leiding van de vertrouwde store manager Daniel. — © if

Honderdste Delhaize met zelfstandige uitbaters heropent: “Eindelijk is het zover”

De Delhaize van Haacht heropent woensdag de deuren als zelfstandige Delhaize-supermarkt. Het wordt zo de 100ste winkel die werd overgedragen aan zelfstandige uitbaters, nadat Delhaize vorig jaar bekend maakte 128 winkels uit eigen beheer te willen geven.

Het zijn Ceren Bayrak en Saban Balkan die vanaf woensdag aan het roer staan van Delhaize Haacht. Voor het koppel gaat daarmee een droom in vervulling, want al jarenlang koesterden ze het idee om samen een winkel uit te baten. “Nu is het eindelijk aan ons”, zegt Ceren. “Wat een toeval dat wij, samen met Delhaize, net die kaap van 100 overgenomen winkels kunnen ronden, maar nog veel belangrijker voor ons is dat we morgen met ons sterke, ervaren team hier kunnen starten.”

Voor de jonge en gedreven Saban wordt dat een heel nieuwe uitdaging, maar hij kan rekenen op de retailervaring van Ceren. Zij werkte namelijk al tien jaar lang als verantwoordelijke gerante in de Vilvoordse winkel van haar broer Erhan, die intussen ook Delhaize Melsbroek onder zijn vleugels nam. Ze deed dat met zoveel enthousiasme dat een eigen winkel uitbaten altijd in de sterren geschreven stond.

Extra lokaal

De twee worden uiteraard bijgestaan door de vertrouwde Store Manager van Delhaize Haacht, Daniel Mellaerts. Ook hij kijkt met veel zin uit naar het nieuwe hoofdstuk in het bestaan van de winkel. “Van zodra we kennismaakten met Ceren straalde haar enthousiasme en kennis van zaken echt van haar af”, zegt Daniel. “Zij en haar echtgenoot Saban lieten ook meteen blijken dat ze graag en vakkundig omgaan met mensen. Dat heeft de voorbije weken tot mooie kennismakingsmomenten met al het personeel geleid, en we kijken nu vol verwachting uit naar de successen die we samen kunnen boeken met onze geliefde winkel.”

Als nieuwe uitbaters van Delhaize Haacht zullen Ceren en Saban geleidelijk aan enkele zaken aanpassen om hun klanten nog beter van dienst te zijn. Daarbij willen ze nadrukkelijk de focus leggen op extra lokale producten. “We willen onze Delhaize gewoon nog méér ‘van Haacht’ maken”, klinkt het.