LEUVEN – Helt, de zaak voor mannenkledij en accessoires met een vooral Scandinavische touch, is verhuisd van de Diestsestraat naar de Mechelsestraat, in de buurt van de Leuvense Vismarkt.
Ongeveer 3 jaar baatte Karlien Vervecken mannenkledingzaak Helt uit aan de Diestsestraat in Leuven, in de buurt van het station. Sinds vorige week vrijdag is daar verandering in gekomen met een verhuizing van de boetiek naar de Mechelsestraat, op een steenworp van de Vismarkt. “Ik ben verhuisd omdat dit pand niet zozeer veel groter is dan het vorige, wel functioneler op het vlak van leg-en voorraadruimte”, zegt Karlien. “In het pand aan de Diestsestraat had ik die opties niet. Bovendien was de tijd rijp om te groeien en is de Mechelsestraat een betere ligging voor mijn zaak. Er zitten hier heel wat toffe handelaars, waar ik perfect tussen pas in dit charmante pand.” In de ruimte op het gelijkvloers was voordien kinderkledingzaak Minimals gevestigd.
Genderneutraal
Helt (Zweeds voor totaal, alles) biedt vooral Scandinavische mannenmode aan. “Het is minimalistisch met texturen in stoffen van goede kwaliteit. Mijn doelgroep? Oorspronkelijk richtte ik me op mannen van 30 tot 40 jaar maar mettertijd is dat organisch uitgebreid. Nu komen hier ook twintigers, vaders met hun kinderen en grootouders langs”, zegt de onderneemster. In het aanbod zitten ook enkele genderneutrale merken en sneakers. “Die beginnen al vanaf de vrouwenmaten. Ook zij kunnen bij Helt hun gading vinden”, klinkt het. Ook Deense horloges (m/v), sokken met leuke prints, rugzakken en genderneutrale producten (badpauze, kaarsen, bodycrème) vind je terug op de leggers van Karlien.
Ecologie
Omwille van ecologische redenen koopt Helt bewust Europese productie in. “De jeansbroeken van Won Hundred worden in Italië gemaakt met organische katoen. Voorts zijn bijvoorbeeld de rugzakken gemaakt uit gerecycleerde plastic flessen”, klinkt het. Voor haar roeping in de retail slaagde Karlien voor haar lerarenopleiding en een master Bedrijfskunde. “Tijdens mijn studies aan de VUB heb ik alles opgestart: business plan opgemaakt en dergelijke. Ook mijn thesis ging over het onderwerp. Daarna heb ik nog een jaar gewerkt in een kledingzaak en deeltijds in een hotel om mijn opstart te financieren”, zegt de zaakvoerster.
Hulp
In de toekomst mikt de jonge vrouw op medewerkers. “Ik ben nu begonnen met een flexijobber, Talia. Ze is mijn beste vriendin. Talia komt me helpen op zaterdag. Op drukke dagen zoals vandaag is het nogmaals bewezen dat die hulp meer dan welkom is. Op termijn wil ik dan ook iemand deeltijds aanwerven zodat ik meer aan de zaak kan werken, dan erin te zitten. Het zou ook eens tof zijn een vrije avond te hebben”, besluit Karlien.