De laatste weken was het bijzonder druk in Villa Torre. Iedereen wilde nog een laatste keer komen genieten van de lekkere keuken, de topbediening en de gastvrijheid van de zaakvoerders. Maar zaterdagavond zal de laatste service onherroepelijk een feit zijn. “Het is goed geweest”, zeggen Sabrina (49) en Mimmo (54). Mimmo werkt al sinds zijn 14de in de horeca. “Dat is dus veertig jaar”, zegt hij. “Meer dan genoeg.”
Sabrina en Mimmo leerden elkaar al op jonge leeftijd kennen en op haar 20ste besloot Sabrina haar jonge leven helemaal om te gooien en een restaurant te openen samen met haar toekomstige echtgenoot. “Iedereen verklaarde me gek en weinigen dachten dat het ons zou lukken, maar we hebben ons van in het begin keihard gegooid in onze zaak, La Torre, die toen nog in Kumtich gevestigd was.”
(De tekst gaat verder onder de foto)
Samen met de hulp van familie en door hard te werken groeide La Torre in korte tijd uit tot een gevestigde waarde met een bekendheid in de verre omtrek. Na negen jaar, en de geboorte van dochter Ornella, is hun eerste mijlpaal in Kumtich bereikt. Sabrina en Mimmo willen er nog eens voor 200 procent tegenaan gaan. Ze kopen een pand in Orsmaal en verbouwen gedurende één jaar de voormalige villa om tot een prachtig restaurant met uniek terras en mooie tuin. Op 26 maart 2004 opent Ristorante Villa Torre onder grote belangstelling de deuren.
Talloze trouwpartijen, doopfeestjes, communies, huwelijksaanzoeken en andere feestjes vinden hier plaats. Villa Torre werd niet alleen een plek van culinair genot, maar ook van herinneringen. In 2018 werd al het harde werk van Sabrina en Mimmo beloond met een opname in de Gault & Millau gids. Tot op vandaag is de score van 12 op 20 behouden gebleven. “We hebben altijd een fantastisch team achter ons gehad”, zegt Sabrina. “We hadden ons vast personeel in de zaal, aangevuld met flexijobbers en jobstudenten. En in de keuken zorgde Mimmo samen met zijn 82-jarige mama Pina Salerno en kok Andrea Ricchiuti (64) voor de lekkere maaltijden.”
(De tekst gaat verder onder de foto)
Kok Andrea gaat nu met pensioen en voor mama Pina, Sabrina en Mimmo wordt het fysisch allemaal te zwaar om de zaak nog verder te runnen. “We hebben de voorbije jaren steeds met veel plezier onze lieve klanten verwend”, zegt Sabrina. “Werken in de horeca is hard werken, maar dat heeft ons nooit gestoord. Jaar na jaar zijn we blijven doorgaan, tot in maart 2020 corona opdook. Villa Torre bleef overeind, maar de pandemie trof de papa van Mimmo. Pasquale overleed op 2 januari 2022. Zijn grote voorbeeld en mentor in de keuken was niet meer. Die wonde is nog steeds helende en heeft gevolgen. We willen, nu het nog kan, in schoonheid stoppen. Voor onze klanten valt het nieuws wel zwaar. De laatste tijd zijn er dan ook al veel traantjes gevloeid in de inkomhal. Om iedereen te bedanken hebben we een kalender voor 2024 gemaakt, met daarin foto’s, weetjes en huisrecepten zodat zij nog één jaartje extra Villa Torre kunnen beleven bij hun thuis.”
Sabrina en Mimmo zoeken nog naar een koper voor hun zaak met erboven een woning. “Misschien kan het een restaurant blijven, maar ik zie hier even goed bijzondere opportuniteiten voor een wellness. Kandidaat-kopers mogen zich altijd melden”, besluit Sabrina.