Koen volgde in 2016 al de opleiding tot ambachtelijk ijsbereider, maar nu pas waagt hij zich samen met zijn vrouw Elisabeth aan een eigen ijssalon. “We werken alleen maar met verse en lokale producten, zoals melk van De Melkerhei in Linter, en alles wordt hier in een aparte ruimte binnen onze woning bereid. We bieden een ruim gamma aan smaken aan, maar crepistache en dolce caramello zijn de twee specialiteiten van het huis. Naast het schepijs bieden we ijs per halve liter of liter aan, af te halen op een moment naar keuze. En je kan ook iemand verrassen met een waardebon voor een ijsje, misschien wel een ideetje voor Moederdag?”
Vijf kinderen
Het ijssalon is open op woensdag, zaterdag, zondag, feestdagen en brugdagen. “We hebben onze voortuin gezellig ingericht zodat onze klanten rustig hun ijsje kunnen opeten”, zeggen Koen en Elisabeth. “Voor de kindjes is er ook een speeltuig aanwezig en we stellen graag ons toilet ter beschikking als een van de kindjes pipi moet doen.”
Crepito betekent ‘room’ in het Latijn, een van de basisingrediënten voor de ijscrème. “Ons logo bestaat uit vijf hoorntjes met verschillende smaken”, vertellen Koen en Elisabeth. “Deze vijf zijn een subtiele verwijzing naar onze vijf kinderen. Zij zijn net als ons helemaal verzot op een lekker ijsje. Onze oudste dochter, Linde (15), helpt als jobstudente ook mee in de zaak.”