Easy-Life-750×494-750×494

Easy Life investeert in gezondheid huishoudhulpen

Poetshulpbedrijf Easy Life, met een filiaal in Londerzeel, investeert 100.000 euro om de gezondheid van zijn huishoudhulpen te verbeteren.

Onderzoek aan de VUB heeft uitgewezen dat het gebruik van schoonmaakproducten ernstige gevolgen kan hebben voor de menselijke gezondheid en het milieu. Ze bevatten vaak conserveermiddelen of geur- en kleurstoffen die de neurologische functies schaden, de huid verouderen en ademhalingsproblemen veroorzaken. “Dat de gevolgen voor een huishoudhulp en het gezin zo ernstig waren, had ik niet verwacht”, zegt Louis Ballegeer, CEO van dienstenchequebedrijf Easy Life dat met 1.800 huishoudhulpen meer dan 17.500 Vlaamse gezinnen helpt. “Een huishoudhulp komt tot acht uur per dag, vijf dagen per week, in aanraking met chemische producten. Er moet een gezonder alternatief komen.”

100.000 euro 

Daarom investeert Easy Life naar eigen zeggen zelf 100.000 euro in ecologisch en ergonomisch schoonmaken. Het dienstenchequebedrijf gaat een intensieve sensibiliseringscampagne opstarten om zowel bij klanten als bij huishoudhulpen de gevaren van reguliere schoonmaakproducten duidelijk te maken. Door te investeren in de ontwikkeling van ecologische producten hoopt Easy Life naar eigen zeggen de gezondheidsrisico’s voor zijn personeel drastisch in te perken. Het dienstenchequebedrijf roept de hele sector op om zijn voorbeeld te volgen. “Er werken vandaag maar liefst 150.000 Vlamingen in de schoonmaaksector. We moeten als sector de verantwoordelijkheid nemen en ervoor zorgen dat we al onze collega’s de beste werkomstandigheden aanbieden”, stelt Ballegeer.

Pods

Easy Life gaat tevens een samenwerking aan met EcoPods uit Wommelgem. Dit bedrijf biedt herbruikbare verpakkingen aan met wateroplosbare schoonmaakcapsules of pods. “Zo verminderen we het verbruik van wegwerpplastic bij onze klanten substantieel. We werken eveneens volop aan een duurzaam woon- en werkbeleid dat ervoor zorgt dat onze huishoudhulpen zo dicht mogelijk bij huis aan de slag kunnen en bijgevolg zo weinig mogelijk de auto dienen te nemen. We vinden het not done om in deze tijd van vervuiling en files nog eens extra particuliere en bedrijfswagens in het verkeer te brengen”, besluit Ballegeer.