Destiny sloeg twee vliegen in een klap met de overname van de Zweedse bedrijven Telepo en Soluno. De eerste wordt binnengehaald voor zijn technologie, het UCaaS-platform. Destiny was al jarenlang klant bij Telepo om zijn UCaaS-diensten te leveren in de BeNeLux. Met de acquisitie van Soluno, ‘de Zweedse Destiny’, zet het Belgische bedrijf dan weer stevige stappen op de Scandinavische markt rond de levering van veilige cloudcommunicatieoplossingen voor kmo’s.
Europees leider
Door beide overnames wordt Destiny de Europese leider in de Unified Communications As A Service (UCaaS)-markt. Wereldwijd zet Destiny zich in het rijtje van Microsoft, Cisco en Vodafone. “We zijn ontzettend blij met de overname van deze twee fantastische en sterke bedrijven. Dankzij de steun van onze investeerder Apax Partners, zetten we weer een grote stap vooruit in onze ambitie om leider te worden in de Europese cloudcommunicatie markt. Door onze krachten te bundelen met Telepo en Soluno beschikken we over onze eigen IP-technologie die makkelijk te implementeren en te gebruiken is, en beschikken we over geweldige partners en getalenteerde lokale teams”, zegt CEO Daan De Wever van Destiny.
Service providers/zakelijke klanten
“Het versterkt tevens onze ambitie”, gaat De Wever verder. “om ons innovatief en toonaangevend UCaaS-platform voor kmo’s verder te ontwikkelen en Destiny te laten groeien als dé referentie voor onze serviceproviders en zakelijke klanten. Onze klanten staan immers altijd centraal in alle beslissingen die we nemen. Ze verdienen de beste dienstverlening en innovatie. Dat is dan ook de belangrijkste reden waarom we deze stap hebben gezet. We zullen klantgerichte communicatiediensten voor de cloud blijven ontwikkelen, zodat al onze klanten én hun partners hun ambities in hun lokale markten en specifieke sectoren kunnen waarmaken.”
Waarde zal bijna verdubbelen
De waarde van Destiny verdubbelt bijna tot een verwachte 170 miljoen euro voor dit jaar. Het bedrijf stelt ongeveer 600 personen tewerk en is actief in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, het VK en Zweden. Over de financiële details van de transacties wordt niet gecommuniceerd.