IMG_1606

De Peinwinning verlengt seizoen met nieuwe verbruikszaal

BEKKEVOORT – Hoeve De Peinwinning, een eeuwenoude boerderij langs de Oude Tiensebaan in Bekkevoort waar sinds 2013 ambachtelijk ijs en ijsspecialiteiten worden gemaakt, heeft een gloednieuwe verbruikszaal geopend. De nieuwbouw biedt de zaakvoerders de kans het verkoopseizoen te verlengen. 

De bouw van de nieuwe verbruikszaal , goed voor een investering van ongeveer 300.000 euro, is een volgende stap in de ontwikkeling van Hoeve De Peinwinning, waar intussen voor het zevende jaar  ambachtelijke ijs wordt bereid en verkocht. “Deze nieuwe zaal biedt ons de kans het seizoen te verlengen”, vertelt medezaakvoerster Ann Distelmans (30). “Vroeger werkten we met tenten van eind maart tot half oktober. Voortaan zullen we iets vroeger op het jaar kunnen starten om dan te eindigen begin december. Dan moeten we er echt wel mee ophouden omdat dan de voorbereidingen voor de eindejaarsfeesten beginnen.”

Take away/bediening aan tafel 

In de nieuwbouw is er een opdeling tussen take away en de bediening aan tafel waar plaats is voor zestig klanten. Zij genieten van een ijscoupe of een stuk taart. Tijdens het winterseizoen komen er pannenkoeken en wafels bij. Geserveerd met ambachtelijk ijs welteverstaan. Het melk is afkomstig van de 65 Holstein-koeien uit de stal van Nico Vandervelpen (33), de man van Ann.

Drukke momenten 

Op drukke momenten zijn er bij De Peinwinning tot acht mensen aan de slag. “Naast mijn ouders en schoonouders doen we ook een beroep op jobstudenten en flexijobbers. In nood steekt mijn man Nico ook een handje toe”, weet Ann.

B2B

De Peinwinning verkoopt niet alleen aan huis. Ook horecazaken, verenigingen en de Spar-supermarkt in Tielt-Winge nemen de producten van De Peinwinning af.