persfoto-ter-dolen-brood-cmyk

Crelem Bakeries bakt brood op basis van biergrondstof

DIEST/ASSE  – Ter Dolen heeft tegenwoordig niet alleen bruin bier, maar ook brood. Crelem Bakeries, met administratieve zetel in Diest en een productiesite in Asse,  fabriceert het Ter Dolen-brood op basis van de mout uit het Houthalense bier.

Ter Dolen-bier is een 100% Limburgs product. Zo ook het brood, wat het recept is ontstaan uit een samenwerking tussen de brouwmeester van Ter Dolen en de bakkers van Crelem Bakeries. “Bovendien is het de ultieme smaakcombinatie van bakken en brouwen”, zegt algemeen directeur Geert Coppieters van Crelem Bakeries, met administratieve zetel in Diest en een productiesite in Asse, “Twee producten waar alle Belgen van houden. Met dit brood bewijzen we dat traditie en innovatie hand in hand gaan. Wij zijn een moderne bakkerij waar we nog het vakmanschap hebben om op traditionele wijze brood te bakken met de mout gebruikt in het brouwproces. Het levert een uniek brood op dat op elke tafel in de smaak zal vallen.”

Circulaire economie

Het Ter Dolen-brood is een voorbeeld van innovatieve circulaire economie: door de draf uit de brouwerij opnieuw als grondstof te gebruiken in het Ter Dolen-brood, gaat niets verloren. Oude ambachten geven in de voedingsindustrie alvast het innovatieve voorbeeld. Het nieuwe brood zal voortaan te vinden zijn in de broodafdeling van de supermarkten die worden beleverd door Crelem Bakeries. In onze provincie zijn er verkooppunten in Diest,  Schaffen, Waanrode, Kortenaken, Tielt-Winge, Meldert (Hoegaarden) en Glabbeek.