Thijs_Vervloet_restaurant_Colette_(1296_x_864) Thijs Vervloet van Colette De Vijvers uit Averbode. Credit: Leo Brouwers.

Colette-De Vijvers pakt tweede Michelinster

SCHERPENHEUVEL/WESTERLO - Restaurant Colette-De Vijvers heeft als eerste in lange tijd een tweede Michelinster behaald in onze provincie. Chef Thijs Vervloet was verrast toen hij het nieuws vernam. 

De uitreiking van de Michelinsterren had op het eerste gezicht geen verrassingen in petto. Net als vorig jaar behaalden Couvert-Couvert, EED, EssenCiel en Arenberg (allen in Leuven) één Michelinster. Ook resto Melchior in Tienen en Alain Bianchin uit Overijse herbevestigden. Er was echter een uitzondering op de status quo: resto Colette-De Vijvers in Averbode (Scherpenheuvel-Zichem). Het team van Thijs Vervloet en zijn vrouw Lore Leys behaalde een tweede Michelinster en behoort daarmee tot de absolute top in Vlaanderen en ver daarbuiten.

“Hier droomden we van, maar we hadden het dit jaar absoluut niet verwacht”, zegt chef Thijs Vervloet bij de collega’s van Nieuwsblad. “We gingen zeker niet naar de uitreiking om onze tweede ster te halen. Dus het was een super mooie verrassing. Dit was een emotionele rollercoaster, en een fantastische beleving. Het is nog niet echt tot me doorgedrongen.”

Vervloet benadrukt het belang van de continuïteit.” Dat we de kwaliteit die we hebben, blijven leveren”, aldus nog Thijs bij de collega’s van Nieuwsblad.