Reen-Sweets-and-Treats-Reen-Van-Loveren-Meerbeek-foto-Luk-Collet-9079

Chocolatier maakt dozijn medailles vol

KORTENBERG – Chocolatier Reen Van Looveren uit Meerbeek (Kortenberg) behaalde 3 medailles tijdens de regionale competitie Benelux van de International Chocolate Awards. Intussen behaalde Reen al 12 medailles tijdens verschillende wedstrijden. 

Het regionale luik van de “International Chocolate Awards” richtte zich op chocoladeproducten van chocolatiers gevestigd in België, Nederland en Luxemburg. Chocolatier Reen uit Kortenberg slaagde erin om drie medailles in de wacht te slepen. “Een boost voor de moraal” vertelt Reen. “Na die gekke maanden van onzekerheid en kwakkelende verkoop is dit een fijne opsteker die ons goesting geeft voor het volgende chocoladeseizoen.”

Drie medailles 

Het Duiveltje, de zomerse praline op basis van een pikante karamelchocolade met een laagje confituur van passievruchten en de zoethoutpraline waren goed voor een zilveren medaille, de speculoospraline leverde een bronzen plak op. De drie medailles leveren Reen telkens een ticket op voor de Wereldfinale. waar ze in 2018 en 2019 een bronzen medaille behaalde met een van haar creaties. Intussen zit de chocolatier al aan 12 medailles die ze behaalde tijdens verschillende internationale wedstrijden.

Zero compromis 

Reen is gebeten door chocoladewerk en de zoete keuken. In haar ambacht wil ze van elke degustatiepraline een minidessert maken. De kwaliteit en de origine van de grondstoffen krijgen daarbij alle aandacht. Haar filosofie kan je
samenvatten als ‘zero compromis’.

Chocolate Awards 

Voor de zesde maal werd de degustatiewedstrijd ‘International Chocolate Awards’ georganiseerd. In tegenstelling tot andere jaren bevonden de leden van de internationale jury zich elk in hun woonplaats. Alle inzendingen werden vanuit Hannover verdeeld over 11 verschillende juryleden in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Frankrijk.