53472727_2232672033726927_470513611442225152_n

Chef-kok opent ijssalon aan Bloso-domein

BOORTMEERBEEK/HERENT – Aan de Molenheidebaan in Schiplaken (Boortmeerbeek) is onlangs IJssalon Brasserie BAS geopend. Stichter Basil Cahuzak nam een jaar lang de tijd om zijn ijs tot in de kleinste details te verbeteren.

Ruim 19 jaar was Cahuzak als kok en later chef-kok actief voor restaurant De Brug in Herent. Daar kreeg hij de passie voor ijs  te pakken, want bij de seizoensgebonden suggesties verzon hij met veel plezier bijpassende ijssoorten. “Ik investeerde in een ijsmachine, begon te experimenteren met smaken, om uiteindelijk mijn eigen ijsmerk BsCream op de markt te brengen. Naast mijn job als kok begon ik zo iedere maandag mijn eigen ijs aan te bieden”, vertelt Cahuzak. De stap naar een eigen zaak was nu niet zo groot meer. “Ik heb altijd al gehoopt om zelfstandige te kunnen worden. Op mijn 42ste was het nu of nooit”, lacht Basil.

Groep Vanhoeyveld

Het vroegere café Nova langs de Molenheidebaan in Schiplaken (Boortmeerbeek), aan de Oostkant van het Bloso-domein in Hofstade, bleek een haalbare kaart. Al moest het pand een tijdje in de steigers voor verbouwingswerken. Die waren een kolfje naar de hand van Groep Vanhoeyveld, een bedrijf dat infrastructuurwerken uitvoert en ook bekend staat voor haar betoncentrale in Boortmeerbeek. Marie-Jeanne Verhoeft, de vrouw van zaakvoerder Bart Vanhoeyveld, is trouwens een stille vennoot in de zaak van Cahuzak.

Seizoensgebonden 

Ijssalon Brasserie BAS telt momenteel 21 tafeltjes. “En we gaan binnenkort ook investeren in een veranda waar nog eens een 43-tal mensen kunnen plaatsnemen. Klanten kunnen in de brasserie terecht voor een lekker maar eenvoudig pasta gerecht. En net als in De Brug zal ik seizoensgebonden werken, bijvoorbeeld met mosselen of asperges. Bij goed weer kan je met je ijsje buiten genieten op de banken”, besluit Basil.