werkenring1

Burgers en bedrijven participeren aan werken aan Brusselse Ring

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) heeft zaterdag het participatietraject rond de nakende werken aan de Brusselse Ring op gang getrapt. Dat gebeurde met de eerste van drie infomarkten, die De Werkvennootschap organiseerde in De Kruitfabriek in Vilvoorde.

De grootschalige herinrichting van de Brusselse Ring start in 2019. In de aanloop organiseert De Werkvennootschap infomarkten voor bewoners en geïnteresseerden. Zij krijgen er informatie over het project en kunnen suggesties kwijt over hoe de Ring rond Brussel de leefbaarheid in de omgeving zou kunnen verbeteren.

Het project omvat meer dan alleen de herinrichting van de R0. Het gaat ook om maatregelen die de mobiliteit in de regio duurzamer moeten maken. Zo komen er fietssnelwegen, extra openbaar vervoer, betere infrastructuur voor voetgangers en meer groene ruimte.

“We werken aan de Ring van de toekomst”, zegt minister Ben Weyts. “We investeren in alternatieven voor de auto met veertig kilometer nieuwe fietspaden en fietssnelwegen en zestig kilometer nieuwe trambuslijnen. De extra trambuscapaciteit moet elke dag 20.000 auto’s van de Ring rond Brussel halen.” Lokale projecten zijn de fietssnelweg langs de A12, de Kanaalroute Noord en de Ringtrambus.

De infomarkt in Vilvoorde was de eerste in een reeks van drie. Volgen nog Zaventem (10 maart) en Wemmel (17 maart). Voorts zijn acht gespreksavonden gepland in Vlaamse gemeenten langs de Ring en zeven infosessies voor bedrijven. Data en locaties van de gespreksavonden zijn te vinden op www.werkenaandering.be.