Wim Ballieu Balls & Glory

Balls & Glory breidt verder uit naar kleinere steden

LEUVEN/BRUSSEL –  Balls & Glory, het balletjesrestaurant van televisiekok Wim Ballieu, kondigt een nieuwe reeks openingen aan. Dit keer in kleinere steden. De keten heeft onder andere al vestigingen in Leuven en Brussel. 

Balls & Glory heeft al vestigingen in Gent, Antwerpen, Brussel en sinds 2015 in Leuven, maar daar stopt het succesverhaal niet. Oprichter en zaakvoerder Wim Ballieu laat weten dat zijn keten nog wordt uitgebreid. Hoewel er eerst werd gemikt op de grote steden, blijkt dat nu niet langer het geval te zijn. “Ik heb te lang gedacht dat onze winkels enkel pasten in grotere steden met meer dan 200.000 inwoners”, meent Ballieu, “Nu zien we dat het volkse en toegankelijke van onze restaurants ook in iets kleinere steden werkt; vandaar onze full focus op Vlaanderen.”

Samenwerken met lokale ondernemers

Het nieuwe filiaal in Sint-Niklaas opent op 6 juni op het Sacramentsplein. Vanaf 17 juni komt op het Theaterplein de tweede Antwerpse vestiging. Hoewel de exacte locatie van de vestiging in Mechelen nog niet bekend is, liet Balls & Glory weten dat de opening voor 12 september zal zijn. De zaken worden door lokale ondernemers in franchise uitgebaat. De ballenshop zoek momenteel nog naar partners in Eindhoven en Brussel.

Buitenlandse ambities

De dertien centrumsteden in Vlaanderen zijn nog steeds de primaire focus van Ballieu. “In sommige steden vinden we snel een pand, maar soms loopt het wat moeilijker omdat de markt verstoord is. Dat is bijvoorbeeld het geval in Brugge”, legt hij uit. De weg voorbij de lage landen ligt bijna open. “We moeten durven ambitieus zijn, maar stap voor stap. Eerst Vlaanderen en Nederland en dan zien we wel,” oppert Ballieu.

5 miljoen euro 

Balls & Glory produceert een walhalla voor liefhebbers van slow-food gehaktballen, vegetarische ballen, stoemp en salads. Het bedrijf had in 2017 al een omzet van 5 miljoen euro maar verwacht een enorme groei. Ballieu is trots op het jonge en energieke team achter de keten. “Het is moeilijk om te zeggen met hoeveel medewerkers we precies samenwerken omdat we zoveel jobstudenten inzetten. Op onze laatste samenkomst telde ik een team van minsten 70 man”, besluit Ballieu.