1 Inge en Geert.

Bakkerij Heidi voor 2de jaar op rij beste van Vlaams-Brabant

TERNAT -  Twee weken lang konden de lezers van zusterkrant Het Nieuwsblad stemmen op hun favoriete bakker. Twee weken lang voerden heel wat bakkers gepassioneerd actie om hun stem binnen te halen. De strijd is gestreden en de stemmen zijn geteld. Bakkerij Heidi uit Ternat mag zich een jaar de beste bakkerij van Vlaams-Brabant noemen. Het is de tweede keer op rij dat de Ternatse bakkerij de prijs binnenhaalt. 

Uitbaters Geert Vanderheyden (51) en Inge De Wever (47) behaalden de provinciale titel met een score van 20 op 25.

“Voor het 2de jaar op rij werden wij bekroond tot “Beste Bakker van Vlaams-Brabant”, laten Geert en Inge weten op sociale media. “Ongelofelijk dankbaar dit opnieuw te mogen meemaken. Dikke merci aan jullie, onze trouwe klanten én aan ons topteam.”

De lekkernijen van bakkerij Heidi werden als volgt beoordeeld door de jury:

Brood: “Anders proberen te doen dan de rest. Ook bij de broden. De desembroden kregen hier de naam van de grootouders. Een wit Fonske of het bruine Louiske. Omdat deze bakker maar enkele dagen in de week open is, kun je ze ook kopen om thuis af te bakken. Zeer lekker brood, maar eerder als brood voor bij het aperitief of de maaltijd, dan als dagelijkse kost in de boterhamdoos.” (4 op 5)

Pistolets: “Het stokbrood is lekker en krokant. De pistolets vonden we iets minder.” (3,5 op 5)

Koffiekoeken: “Discussie bij de jury. De bakkers halen aan dat de croissant weinig botersmaak heeft. De niet-bakkers spreken als klant en zeggen: “wij vinden die lekker”. Al merk je ook hier wel dat de focus minder op koeken ligt.” (3,5 op 5)

Patisserie: “Laat het ons kort houden: mochten we op zoek zijn naar de beste patissier van Vlaanderen, dan stopte de zoektocht hier. Direct. Wauw. Licht, luchtig, lekker, originele ingrediënten.” (5 op 5)

De bakkerij: “Mensen die out of the box denken door zelf afbakbroodjes voor thuis te maken of takeawaydesserts die ze zelfs aan restaurants verkopen. Het onlineverhaal is hier belangrijk. De bakkerij is maar op vrijdag en op zaterdag open en zondagmorgen werken ze enkel op bestelling.” (4 op 5)

Bron: Het Nieuwsblad.