Ann-Sofie Van den Eynde van Immo Surplus in Holsbeek won de award Vastgoedstudent van het Jaar. Ze kreeg de award tijdens de Real Estate Awards 2015, een organisatie van CIB, de Confederatie van Immoberoepen.
De award Vastgoedstudent van het Jaar gaat naar de vastgoedstudent met het beste eindwerk van het academiejaar 2013-2014. Er dienden acht Syntra-campussen en drie hogescholen hun beste eindwerk in. De onafhankelijke jury duidde Ann-Sofie Van den Eynde van de Odisee Hogeschool in Aalst als winnaar aan.
Ze kreeg de prijs in ontvangst nemen voor haar eindwerk ‘Overdracht recht tot hoger bouwen door mede-eigendom’. “Haar studie is een handige leidraad voor syndici die geconfronteerd worden met grootschalige renovatiewerken in verouderde appartementsgebouwen,” zei juryvoorzitter Mathieu Verwilghen. De jury was onder de indruk van haar kennis over het beheer van mede-eigendommen, alsook van haar ondernemerskwaliteiten. Ann-Sofie runt samen met haar broer Dimitri Immo Surplus in Holsbeek. Ze liep 3,5 jaar herscholing op afstand aan Odyssee Aalst en heeft nu het bachelordiploma vastgoed.
“Er waren vele inzendingen en ik schatte mijn kans maar klein in”, zegt Ann-Sofie, “Deze prijs in de wacht slepen geeft echt een goed gevoel. Ik heb veel tijd gestoken in het eindwerk en deze erkenning betekent voor mij dat ik verder moet doen zoals ik bezig ben.”
Mijn eindwerk ging over oude appartementsgebouwen Zo voldoen liften bijvoorbeeld niet meer aan de nieuwe regelgeving of zijn er zware renovatiekosten in het gebouw en het reservekapitaal dat werd aangelegd door de mede-eigenaars volstaat niet
om die te bekostigen. In mijn eindwerk heb ik onderzocht of het geen oplossing kan zijn om één of twee bouwlagen bij te creëren. Met de opbrengsten daarvan kan dan de renovatie betaald worden. Eigenlijk verkoop je het dak van het appartementsgebouw. Dat gebeurt vandaag nog niet veel, veel appartementsgebouwen zijn pas gebouwd eind jaren zeventig, begin jaren tachtig. De problematiek zal de komende jaren meer en meer opkomen.”