mijn resto

Allereerste winnaar ‘Mijn Restaurant’ opent 10 jaar na faillissement weer eigen zaak: “Ik heb door die energieprijzen wel wat schrik”

WAMBEEK - De Kwizien Brut foodtruck waarmee Jelle Temmerman (41) de afgelopen jaren de regio doorkruiste is niet meer. De Ternattenaar, die zich de allereerste winnaar van het televisieprogramma ‘Mijn Restaurant’ mag noemen, bakt voortaan pizza’s op een vaste stek in Wambeek. “Toegegeven, ik heb door die energieprijzen wel wat schrik”, zegt Jelle. “Maar het vertrouwen dat het zal lukken, is zoveel groter.”

Het is de vaste klanten van Jelle Temmerman al even opgevallen. De Ternattenaar houdt met zijn Kwizien Brut foodtruck al een hele poos niet meer halt aan onder meer de kerk van Borchtlombeek en op de wekelijkse markt van Sint-Katherina-Lombeek.

Reden: Jelle verkocht de foodtruck. Maar fans van zijn zuurdesem pizza’s met een Belgische twist hoeven niet te treuren want hij focust zich vanaf nu op zijn eigen restaurant, in het voormalige café Mayo’s op de Langestraat in het centrum van Wambeek.

Schuldbemiddeling

Jelle knapte het pand de afgelopen maanden op en richtte het gezellig in, met – uiteraard – een pizzaoven als kloppend hart van de keuken. “Het gaat eigenlijk om dezelfde oven die in mijn foodtruck stond”, verklapt Jelle. “Ik weet intussen heel goed hoe die werkt en ben er zeer tevreden van. Dat is al een hele zorg minder, want bij de opening van een restaurant komt al zo veel kijken.”

En dat weet Jelle als geen ander. In 2008 kroonde hij zich samen met zijn moeder tot winnaar van de allereerste editie van het bijzonder populaire VTM programma ‘Mijn Restaurant’. De start van een ongelofelijk drukke periode, die uiteindelijk wel in mineur afliep. “Ons restaurant in Leuven bleef nog drie à vier jaar open. Op een bepaald moment hadden we zelfs zestien personeelsleden in dienst. Maar uiteindelijk gingen we helaas failliet, waardoor ik zelfs jarenlang in schuldbemiddeling leefde.”

Vertrouwensband

Dat Jelle nu tien jaar later opnieuw zijn eigen restaurant kan openen, is dan ook een heel bijzonder moment. “Toegegeven, ik heb door die energieprijzen wel wat schrik”, zegt Jelle. “Maar het vertrouwen dat het zal lukken, is zoveel groter. Ik heb de afgelopen jaren heel wat ervaring opgedaan en bouwde ook al wat naambekendheid op. Deze keer doe ik ook alles alleen. Om dat te kunnen bolwerken, werk ik onder meer met een open bar waarin de klanten zelf hun drank kunnen nemen en schenken. Het is enerzijds gemakkelijker voor mij, maar heeft anderzijds ook iets gemoedelijk. Het creëert meteen een soort vertrouwensband met de klanten.”

Kwizien Brut is open van woensdag tot en met zaterdag vanaf 18.30 uur. Bestellen kan tot 21 uur, behalve op vrijdag en zaterdag tot 21.30 uur. Jelle biedt voorlopig geen meeneem pizza’s aan. Klanten kunnen kiezen uit een drie- of viergangenmenu, met als hoofdgerecht een pizza. Er wordt in de mate van het mogelijke telkens een vlees- vis- en vegetarische versie voorzien. Zo is er momenteel een margherita, eentje met hesp en gegratineerde witloof, en een pizza met een brandade van kabeljauw.