1 Abel Demeestere.

Abel en Christophe op shortlist “Eerste Kok van België 2022”

LEUVEN/BRUSSEL - Abel Demeestere uit Heverlee (Hof van Cleve) en Christophe De Meur uit Brussel (kok bij Britse ambassade) zijn finalisten van de wedstrijd "Eerste kok van België 2022" , een organisatie van de Club Prosper Montagné. 

Op 4 oktober 2021 organiseert de gastronomische Club Prosper Montagné de finale van de wedstrijd “Eerste Kok van België 2022”. Uit de inzendingen selecteerde de jury op basis van een recept met konijn 5 finalisten, onder wie Abel Demeestere uit Heverlee en Christophe De Meur uit Brussel. De andere finalisten zijn Jamal Aichi uit Terhulpen (chef restaurant Les Terrasses du Prince in Gembloux),  Diego De Baets uit Sint-Kruis Brugge (private chef) en Stijn De Smet uit Zele (sous-chef restaurant Blunch in Zele).

Abel en Christophe 

Voor De Meur die achter het fornuis staat in de Britse ambassade in Brussel, is het de tweede finaleplaats in evenveel jaar. Abel Demeestere die aan de slag is in sterrenrestaurant Hof van Cleve in Kruisem, is het de eerste finaleplaats.  De koks moeten tijdens de finale 3 gerechten klaarmaken: een voorgerecht met goudbrasem en langoustines, als hoofdgerecht konijn met drie garnituren en een saus, en een dessert met chocolade, flan, rolbiscuit en roomijs.

Club Prosper Montagné 

De gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem.

 

Christophe De Meur staat achter het fornuis bij de Britse ambassade in Brussel.