Afbeelding1 CEO Piet Sanders. Foto Belga

Zeg niet langer Ter Beke tegen What’s Cooking?

LIEVEGEM - Ter Beke, het Oost-Vlaamse voedingsbedrijf achter onder meer de 'Come a casa'-lasagnes, heet nu definitief What's Cooking. De nieuwe naam benadrukt "dat elk land binnen de groep tot het uiterste gaat om smaakvolle hoogstaande gerechten en producten te maken voor zijn klanten en voor de consument".

De naamsverandering van het bedrijf uit Waarschoot (Lievegem), dat dit jaar zijn 75e verjaardag viert, was eerder al aangekondigd. “Nu zijn ook de namen van alle What’s Cooking?-vennootschappen in België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk een feit”, luidt het vrijdag in een persbericht. De afkorting waarmee het op de beurs van Brussel noteert, verandert van ‘TERB’ naar ‘WHATS’ en de website staat voortaan op www.whatscooking.group.

Het bedrijf is traditioneel bekend van zijn charcuterie, hartige snacks en bereide gerechten. Het wil meer inzetten op vegetarische en plantaardige producten, zoals vegan lasagne en plantaardige charcuterie.

In 2022 was het bedrijf goed voor een omzet van 781 miljoen euro en telde het ruim 3.000 werknemers. What’s Cooking? heeft twaalf fabrieken in ons land, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Het is de grootste producent van fijne vleeswaren in de Benelux en Europees marktleider voor bereide lasagne.