Afbeelding1 CEO Piet Sanders. Foto Belga

What’s Cooking? verkoopt hartige belegactiviteiten aan AURELIUS

What’s Cooking Group NV, een toonaangevende Europese voedingsgroep, heeft de verkoop van haar hartige belegactiviteiten afgerond aan de internationale investeerder AURELIUS. Het gaat om de Strategic Business Unit (SBU) Savoury, waaronder dochterondernemingen in België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland vallen.

De SBU Savoury was in 2023 goed voor een omzet van €464 miljoen, bijna de helft van de totale groepsomzet van €832 miljoen. De transactie leverde What’s Cooking? een netto opbrengst van ongeveer €100 miljoen op.

Volgens CEO Piet Sanders wil What’s Cooking? met de verkoop de focus verleggen naar de verdere groei van haar activiteiten in bereide gerechten, zowel met eigen merken als huismerkproducten. “We zijn ervan overtuigd dat de sterke basis van de Savoury-divisie onder AURELIUS verder kan groeien,” aldus Sanders.

Lees ook: What’s Cooking? op overnamepad in Frankrijk

Voor AURELIUS sluit de overname perfect aan bij hun strategie. Andrzej Cebrat, Managing Director bij AURELIUS European Opportunities IV, benadrukt de uitgebreide ervaring van het bedrijf in het soepel afhandelen van complexe carve-outs. “Ons team zal de Savoury-divisie ondersteunen op haar nieuwe groeipad,” stelt Cebrat.

Met deze deal zet AURELIUS, dat sinds 2019 actief is in België en Nederland, een strategische stap in de voedingssector. Voor What’s Cooking? markeert de verkoop een belangrijke mijlpaal in hun transformatie naar een gespecialiseerde speler in bereide maaltijden.