Wie kent ze niet? De iconische chocolade zeevruchten van het Sint-Niklase chocolademerk Guylian staan bekend om hun typische hazelnootpralinévulling en worden inmiddels wereldwijd in meer dan 120 landen verkocht. Tot op vandaag wordt de kenmerkende vulling in de Wase hoofdstad gemaakt in koperen ketels volgens het originele recept van Guylians oprichter, chocolatier Guy Foubert.
In diezelfde stad werd veertien jaar geleden het gelijknamige ijssalon crèmerie Foubert opgericht. Zoals de achternamen al doen vermoeden, is er een familieband tussen Guy Foubert, de oprichter van Guylian, en Jan en Carlos Foubert, de oprichters van crèmerie Foubert.
De twee ondernemingen slaan nu de handen in elkaar om zo het eerste limited edition Guylian praliné ijs te creëren. “Het ijs wordt een heerlijke zomerse traktatie die de smaak van de iconische chocolade zeevruchten met smeuïge hazelnootpralinévulling combineert met het vakmanschap van Foubert”, zegt Liesbeth Coppens, communicatiemanager bij Guylian. “Het praliné ijs bevat fijngemalen stukjes Guylian chocolade en biedt daardoor een textuur vergelijkbaar met stracciatella. Bij elke hap proef je de vertrouwde en verfijnde smaak van Guylian praliné. ”
Vanaf midden mei
Wie het water al in de mond krijgt, kan vanaf midden mei het Guylian praliné ijs proeven in het ijssalon van crèmerie Foubert in de Stationsstraat, via takeaway.com (in Sint-Niklaas), of bestellen in een van de Foubert ijskarren en op de Foubert webshop. “Ook bij supermarkt Carrefour in Sint-Niklaas en in alle restaurants van Poule & Poulette is het ijs te verkrijgen”, klinkt het nog