Lode en Carine in de pop-up Lode en Carine in de pop-up. Foto: JID

Vreemde combinaties in nieuwe pop-up vlak bij Portus Ganda: “Maar we doen het werken”

Taco’s en koffie, je zou de twee niet meteen samen zetten, maar Lode Maryns (23), Carine Benoit (53) en haar dochter Margot Berckmoes (19) doen het toch. De komende 2,5 maanden serveren ze flat white’s en spice chai lattes met zoete taco’s en hartige taco’s met cocktails, op een boogscheut van Portus Ganda.

Bij Carine Benoit kan je zowel voor een goede babbel als voor lekker eten terecht. De vijftiger werkt al jarenlang als bedrijfspsycholoog, maar heeft ook haar eigen cateringbedrijf: 100 Pardon. Lode Maryns ging er aan de slag nadat hij terugkeerde van een grote reis. “Carine haar catering is heel high end”, vertelt de twintiger. “Om een laagdrempelig alternatief te bieden, hebben we in juni een foodtruck opgestart: Tacofi.”

De komende 2,5 maanden houden Maryns, Benoit en haar dochter Margot Berckmoes ook een pop-up open met dezelfde naam in de Dampoortstraat in Gent, op een boogscheut van Portus Ganda. “Margot wilde graag koffie serveren, ik wilde taco’s maken”, vertelt Maryns. “Daarom bieden we beide aan. Het lijkt een vreemde combinatie op het eerste gezicht, maar we doen het werken.”

Hartige… Foto: if

…en zoete taco’s bij Tacofi. Foto: if

Op het krijtbord staan taco’s met grappige namen, zoals de ‘healthy bitch’ taco (met seizoensgroenten en hummus), de ‘chicken run’ (met kippengehakt, feta, courgette, rucola en yoghurtsaus) en de ‘pink diva’ (met scampi, rode kool en chipotle), maar ook zoete taco’s zoals een ‘fruit fiesta’ (met yoghurt, fruit en granola) en een ‘apple bottom jeans’ (met appel, mascarpone en chocoladesaus) die perfect passen bij een americano, espresso, latte of iced matcha.

De hartige taco’s kan je onder andere combineren met een goed glas wijn, een frisse cocktail en een smoothie. “Op zondag zorgen we voor een Mexicaanse brunch”, zegt Maryns nog. “Dan krijg je bijvoorbeeld een taco met yoghurtsaus, pikante salami, ei en guacamole en een sigaartje, een jalapenoworst gedraaid in een tortilla, krijgen.”

Langskomen kan tot midden maart, telkens van woensdag tot en met zondag. Erna volgt mogelijks een vast restaurant, afhankelijk van hoe goed de pop-up draait.

De taco’s worden geserveerd op zelfgemaakte planken. Foto: if