What’s Cooking Foto: Ter Beke

Voedingsbedrijf What’s Cooking? ziet omzet en winst stijgen

Het Oost-Vlaamse voedingsbedrijf What's Cooking? - het vroegere Ter Beke - heeft in de eerste zes maanden van het jaar herstel getoond, ondanks een voortdurende kosteninflatie. Dat blijkt uit de halfjaarresultaten van het bedrijf uit Lievegem.

Het bedrijf dat onder meer bekend is voor zijn salami’s en lasagnes van Come a Casa kon in de eerste zes maanden zowel omzet als winst optrekken. De verkopen stegen met 11 procent tot 413 miljoen euro, terwijl de ebitda-winst (dat is de winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) met 19 procent steeg tot 20 miljoen euro.

Netto rest 2,4 miljoen euro. Een jaar eerder was dat 1,5 miljoen euro. De producent van hartig beleg en kant-en-klare maaltijden kreeg de eerste zes maanden nog steeds af te rekenen met een forse stijging van prijzen voor grondstoffen, ingrediënten, energie en lonen. Eerder deze week zei het bedrijf bijvoorbeeld  “stress” te ondervinden om zich van voldoende tomaten te verzekeren.

Maar Whats Cooking? zegt die kostenstijgingen op een “verantwoordelijke en transparante manier” te hebben doorgerekend aan klanten. En die vertraagde doorrekening zorgde voor herstel van het ebitda-resultaat, klinkt het bij het vroegere Ter Beke.