DENDERMONDE – De coronacrisis zorgt ervoor dat heel wat bedrijven het roer omgooien om het hoofd boven water te kunnen houden. Zo ook Jean sur Mer (Ekeren, Antwerpen) en Visbedrijf Quisquater (Dendermonde). Beide bedrijven halen hun inkomsten voornamelijk uit de verkoop van hun visproducten aan horecazaken, die door de coronacrisis noodgedwongen de deuren sloten. Daarom bundelen ze hun krachten en starten met een contactloze delivery service van verse vis, diepgevroren visproducten en vers bereide vismaaltijden voor particulieren.
“Net zoals veel van onze collega’s zoeken we naar oplossingen om onze business te blijven runnen. Omdat mensen zoveel mogelijk thuis moeten blijven, vonden we een contactloos deliveryconcept van (verse) vis een gepaste oplossing”, vertelt Jan Kegels van Jean sur Mer. “Onze partner Quisquater heeft verschillende gekoelde bestelwagens en neemt het logistieke luik voor zijn rekening. Ze zorgen bovendien voor verse vissen en drie bereide visgerechten. Onze diepgevroren kibbeling, lekkerbekken, goujonettes en garnaalkroketten zijn daarnaast het perfecte comfort food tijdens deze bizarre dagen. Mensen uit de provincie Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Brussel kunnen vanaf nu dus naar hartelust vis laten leveren aan huis!”
Veilig bereid en contactloos
De producten worden bereid volgens de strengste normen voor voedselveiligheid. De chefs die de bereide maaltijden klaarmaken, volgen momenteel extra corona-voorzorgsmaatregelen. Beide bedrijven zijn bovendien gecertificeerd op de strengste kwaliteitssystemen. Hygiëne is een must, nóg meer in deze benarde tijden. De chauffeurs die de leveringen doen, werken bovendien met handschoenen en een mondmasker en dragen elke dag propere kledij. De koerier zet de bestelling aan de deur bij de klant en belt aan, zodat er een veilige afstand wordt behouden. De factuur wordt opgestuurd en het te betalen bedrag kan worden overgeschreven.
“Contactloze levering van maaltijden is een zeer veilig alternatief in tijden van COVID-19. Als voedingsbedrijf moeten wij ons aanpassen aan de wensen en noden van de klant maar ook aan de almaar veranderende omstandigheden”, aldus Filip Seghers van Quisquater.
‘Blijf in uw kot’ food
“We moeten met z’n allen ‘in ons kot’ blijven. En wat anders te doen dan eten tijdens quarantainemaatregelen? Koken en eten zorgt voor gezelligheid. Én, onze diepgevroren producten zijn ook nog eens makkelijk te bereiden. Ze worden gemaakt van 100% visfilet, bevatten geen kunstmatige aroma’s of smaakversterkers en hebben een laag zoutgehalte. Bovendien behaalden ze het MSC*-keurmerk, wat betekent dat onze visproducten afkomstig zijn van duurzame visserij”, voegt Jan Kegels van Jean sur Mer toe.