In het gezellige hoekpand op de hoek van de Bisdomkaai en de Jan Palfijnstraat kon je al terecht voor Mediterraanse keramiek, koffie en taart, maar sinds deze week serveren Annelies en Matthias ook een Amerikaanse specialiteit: bagels. De basis is steeds cream cheese en klanten kiezen voor avocado of zalm. “Er zijn hier niet veel plekken waar je kan lunchen en bagels zijn gezond en vullend”, zegt Annelies.
Het koppel gebruikt een recept dat het meebracht uit New York, waar de broer van Matthias woont. “Daar is de bagel helemaal ingeburgerd, terwijl dat hier nog lang niet zo is”, zegt Matthias. “Elke keer als we terugkomen van een bezoek aan mijn broer, valt het ons op hoeveel zin we nadien nog hebben in een bagel. Daarom hebben we besloten er iets mee te doen.”
Terras
Het zicht op de Reep krijg je er gratis bij en bij mooi weer kan je op het terras zitten, waar heel de middag de zon op schijnt. Annelies en Matthias baten 20 meter verder ook koffiebar Bidon uit. Daar komen geen bagels op de kaart. “In bar Bidon houden we het bij croques.”