Mama Anja, papa Marc en zoon Vincent Lybaert Mama Anja, papa Marc en zoon Vincent Lybaert. Het hotel werd op minder dan elf maanden tijd gerealiseerd. Foto: acl

Vincent (26) opent zakenhotel samen met zijn vrouw en ouders: “Je bent pas sterk als je samenwerkt”

Zakenreizigers kunnen vanaf midden september overnachten in het gloednieuwe Port Stays Hotel in Doornzele. Vincent Lybaert (26) en zijn vrouw Justine Bourgois (28) breien samen met de ouders van Vincent zo een vervolg aan het succesverhaal van Vincent Kitchen, en dat op de grond die al generaties lang familie-eigendom is.

Om te weten wat het volgende project is van het koppel Vincent Lybaert en Justine Bourgois, uitbaters van restaurant Vincent Kitchen, hoef je maar de straat over te steken. Waar Vincents moeder Anja (53) en vader Marc (59) vroeger hun veevoederbedrijf hadden, prijkt nu het gloednieuwe Port Stays Hotel. Op minder dan elf maand tijd realiseerden ze het business hotel voor zakenreizigers die willen overnachten in de buurt van de Gentse haven.

“Met de kleuren en het voorziene comfort willen we vooral dat de werkmensen hier tot rust komen na een lange dag”

Vincent Lybaert

“Het is de perfecte aanvulling op onze huidige activiteiten”, vertelt Vincent. “We hebben het verhaal van rust, verfijndheid en sereniteit van onze private dining kunnen doortrekken.” Een beveiligde parking, een apart te huren vergaderruimte, vijf kamers met dubbele of enkele bedden en een ecologische aanpak vinken alle hokjes af voor geïnteresseerde bedrijven.

Ook de vergaderruimte wordt verhuurd. Foto: acl

“Met de kleuren en het voorziene comfort willen we vooral dat de werkmensen hier tot rust komen na een lange dag. En natuurlijk zullen ze zich geen zorgen moeten maken om eten: wij voorzien een ontbijt en een plat du jour”, vertelt de uitbater. Een balie is er niet, maar Vincent, Justine of de ouders zijn altijd wel dichtbij.

Ter Duinen

Toen Vincent net afstudeerde van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde kreeg hij de volle steun van zijn ouders. Recht tegenover hun veevoederbedrijf werd het nieuwe huis annex private dining room gebouwd dat Vincent Kitchen werd, het concept dat al zeven jaar furore maakt in Doornzele en ver daarbuiten. Ook werken ze als traiteur en cateraar, bijvoorbeeld voor de Oost-Vlaamse gouverneur Carina Van Cauter, die het hotel officieel kwam openen.

De Oost-Vlaamse gouverneur Carina Van Cauter, een vaste klant van Vincents catering, kwam het hotel officieel openen. Foto: acl

“Ik ben er mijn ouders eeuwig dankbaar voor”, vertelt een trotse Vincent. “Als er iets is dat ik in al die tijd geleerd heb, dan is het wel dat je alleen niets bent. Je bent pas sterk als je samenwerkt.” En dat doen ze nu ook: Vincent in de keuken, Justine en mama Anja als gastvrouwen, en papa Marc voor de logistieke en administratieve ondersteuning.

“Tekort aan logies”

Hoe de ouders hier zijn beland? “Dat is door de grootvader”, zegt Marc. “Die was hier indertijd molenaar, aan de molen van Doornzele die pal naast onze tuin staat.” Zo blijft de Walgracht het vaste decor doorheen de familiegeschiedenis van de Lybaerts.

De Doornzeelse bedrijven en inwoners kregen ook een rondleiding door het Port Stays Hotel. Foto: if

Ook de buurt is tevreden met het nieuwe hotel. “Met de sluiting van Hotel Chateaubriand en Den Hof in Zelzate was er een groot tekort aan logies voor zakelijke klanten van de Gentse haven”, vertelt Wendy Verhulst van Zelda & Zorro, ook gelegen aan Doornzele Dries. “Vincent en zijn familie vullen die leemte nu op. Wat ooit een ondergewaardeerde kanaalgemeente was, is nu een eigentijds hotel rijker dat de mooie initiatieven hier goed aanvult.”

Het hotel heeft vijf kamers. Foto: acl