Verstraete IML gooit hoge ogen op kunststofbeurs in Florida

Adv_IML_Guide_NPE2015Verstraete IML uit Maldegem steunt op 25 jaar ervaring in ‘in mould labeling’ en is uitgegroeid tot de wereldmarktleider. Deze techniek komt erop neer dat een voorbedrukt label van polypropyleen  in een matrijs of mould wordt geplaatst. Deze matrijs heeft de vorm van het eindproduct, bijvoorbeeld de vorm van een botervlootje. In de matrijs wordt vervolgens gesmolten polypropyleen toegevoegd. Deze versmelt met het etiket en neemt, tijdens het verharden, de vorm van de matrijs aan. Resultaat: label en verpakking zijn één geheel. Deze techniek levert flink wat voordelen op, waaronder een uitstekende drukkwaliteit en een goede vocht- en temperatuurbestendigheid. Ook de milieuvriendelijkheid van de techniek is een belangrijke troef want verpakking en label bestaan uit hetzelfde materiaal zodat het mogelijk is dit volledig te recycleren.

Het bedrijf , dat onder leiding staat van Koen Verstraete, is niet alleen erg voortuitstrevend op technisch vlak, maar toont ook in andere domeinen van de bedrijfsvoering, zoals communicatie, dat het de tijdsgeest perfect aanvoelt. Zo heeft het Verstrate IML naar aanleiding van NPE,  de belangrijkste kunststofbeurs ter wereld, die van 23 tot 27 maart plaatsvindt in Orlando, Florida, een IML-gids gemaakt die specifiek gewijd is aan deze beurs.

Met deze handige gids kunnen de bezoekers die uit de hele wereld op deze beurs afkomen heel wat tijd besparen. De gids wijst hen immers de weg naar de meer dan 35 IML-bedrijven die op de beurs een stand hebben. Bovendien bevat de gids informatie over de laatste IML-innovaties en een bon voor een gratis IML-innovatiebox die bezoekers kunnen ophalen op de stand van Verstraete.

“De gids geeft de professionals uit de sector niet alleen een overzicht van de standen waar ze de spuitgietmachines kunnen vinden die de in mould labels van Verstraete gebruiken”, zegt Koen Verstraete. “Hij biedt hen ook inzicht in alle technische informatie van deze IML-systemen.”

Verstraete IML geeft zo aan dat het als “stil” Vlaams bedrijf geen lessen te leren heeft over open communiceren en is ervan overtuigd dat die transparantie ook vruchten zal afwerpen in de vorm van nog meer internationale contracten.