Ondanks haar jonge leeftijd heeft Marlies al heel wat horecaervaring op vrij hoog niveau. “Ik werkte onder andere in het toprestaurant Fleur de Lin, dat onlangs een eerste Michelinster kreeg”, zegt ze. Ook Vrijmoed in Gent en Dim Dining in Antwerpen staan op de horecapalmares van de jongedame, die inmiddels met Coulure een eigen wijn- en whiskyzaak runt.
“Ik was al een regelmatige gast bij Sammy, want de sfeer in het bruin café is altijd gezellig”, vertelt Marlies. “De inrichting doet daar veel aan, maar vooral ook de aanpak van Sammy spreekt mensen aan. Hij is bijzonder vriendelijk, maar tegelijk correct en rechtlijnig. Een stoel uit het café naar het terras verhuizen is bijvoorbeeld uit den boze.”
Gemengd publiek
“Ik heb mijn café altijd beschouwd als mijn living, want ik was hier tenslotte toch achttien uur per dag. Als mensen fluiten of met de vingers knippen om iets te bestellen, reageer ik niet”, zegt Sammy. “Dat doe je bijvoorbeeld bij de slager toch ook niet. In De Vier Gekroonden komen toffe mensen, zoals ik ze ook graag in mijn living zou ontvangen.”
Marlies houdt van het gemengde publiek in het café. “Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan het gemeenschapsleven”, zegt de gloednieuwe uitbaatster. “Daarom is het fijn dat hier zoveel verenigingen hun vaste stek hebben.”
Het grote plein voor het café wordt zaterdag vanaf 15 uur bij de feestelijke heropening van De Vier Gekroonden ingepalmd door een megaterras, met foodtrucks en live optredens van Superstation en Amani Sax.