ZELE/WETTEREN – Vandaag opende de firma Van Landuyt haar gloednieuw, modern bedrijfsgebouw op het industrieterrein Wijnveld te Zele. Het bedrijf dat sinds 1965 productiemachines ontwerpt, gaat vanaf heden onder een andere naam door het leven. Tijdens een groot openingsfeest maakte CEO Johan Van Menen de nieuwe naam met bijhorend logo voor het eerst bekend aan personeel en genodigden. Van Landuyt heet voortaan ‘Revimaxx, revolution in machinery since 1965’. Ook de ambitieuze groeiplannen werden uit de doeken gedaan.
Van Landuyt uit Wetteren is gespecialiseerd in de ontwikkeling van productiemachines op maat van de klant. Ze werken voornamelijk voor de staalindustrie met Arcelor-Mittal als grootste klant. Ongeveer 2 jaar geleden namen 3 vennoten het familiebedrijf over via een management buy out. Er werd daarbij onmiddellijk beslist om te investeren in een splinternieuw bedrijfspand. In augustus dit jaar verhuisde het bedrijf naar deze nieuwbouw in Zele.
Inzet op marketing en sales
Na een strategie-oefening werd besloten om voor een nieuwe naam te kiezen. “Als we willen internationaliseren moeten we een sterkere naam hebben die ook in het Engels en het Duits duidelijk uitspreekbaar is”, vertelt CEO Johan Van Menen. “Bovendien willen we extra gaan inzetten op actieve sales en marketing. Tot nog toe hebben we een trouw klantenbestand, maar is er nooit actie ondernomen om nieuwe klanten in andere sectoren aan te trekken. Met de aanwerving van Dirk Legroux als Business Development Manager moet hier verandering in komen.”
Groeistrategie
Revimaxx haalt momenteel een omzet van 7 miljoen euro. Het doel van deze strategie-oefening is de omzet in 5 jaar tijd te verdubbelen door middel van marktdifferentiatie en internationalisering. “Uniek aan Revimaxx is dat we grote, sterke machines ontwikkelen die toch een uitgesproken nauwkeurigheid en betrouwbaarheid garanderen. Binnen deze niche willen we uitbreiden naar andere markten. Denk maar aan luchtvaart, ruimtevaart, marine, petrochemie, recycling,…”
Momenteel telt het bedrijf 30 medewerkers. “Maar we zijn altijd op zoek naar geschoold personeel”, zegt Van Menen. “Op dit moment kunnen we minstens 6 CNC-opreatoren een machine toekennen.”