Vers brood, pistolets, taart en gebak. Daarvoor kunnen klanten sinds deze week terecht bij bakkerij DJJ in de Brugsepoortstraat. “Die letters staan voor de afkorting van mijn voornaam, die van mijn vrouw Jean en van ons zoontje Jochua”, zegt een trotse Dimitri Vroman (28). “Mijn eigen zaak! Een grote droom gaat in vervulling.”
Als student werkte Dimitri al in een bakkerij en daar leerde hij de kneepjes van het vak. Hij heeft daarna ook gewerkt in de vestiging van Panos in station Dampoort. “In mijn eigen zaak werk ik voorlopig met ingekocht brood en gebak”, zegt Dimitri. “Ik wil eerst aftasten wat de klanten concreet willen. Binnenkort zal ik alles dan zelf maken.”
Oude slagerij
Bakkerij DJJ komt in het pand waar vroeger slagerij Agnes zat. Nadat zij de deuren achter zich had dichtgetrokken, opende eind 2021 het Nederlandse WildWestland er een tijdelijke veganistische pop-up. In Annie’s Fromancerie vond je kaas en andere producten waar geen koe of ander dier aan te pas is gekomen.
Maar na koteletten en kaas op basis van kokos, liggen nu taart en gebak in de etalage. “We hebben kleine renovatiewerken uitgevoerd”, zegt Dimitri. “Maar het interieur van de slagerij hebben we zo veel mogelijk behouden. Het straalt charme uit en het is zo aangenaam om de klanten te ontvangen.”