De Foodbagchefs supporteren tijdens het WK wielrennen later deze maand voor onze nationale wielerhelden en vroegen enkele Belgische coureurs naar hun favoriete gerechten. Wie een Foodbag bestelt voor de week van 20 september, vindt tussen de achttien keuzegerechten vijf gerechten gekozen door Vlaamse topwielrenners.
Van Rio naar Foodbag
In 2016 had Greg Van Avermaet Olympisch goud beet in Rio. Telkens er een moquequa – Braziliaans visstoofpotje – op tafel komt, proeft de Flandrien die Braziliaanse zege nog. En dus vind je in je Foodbag een Braziliaanse stoofpot met witte vis, kokosmelk en paprika. Greg Van Avermaet: “Het Braziliaanse stoofpotje is gelinkt aan het mooiste moment uit mijn carrière: de Olympische Spelen in Rio. Ikzelf kook niet zo vaak, maar mijn vrouw en ik zijn al jaren Foodbag-abonnees. Alleen al bij de gedachte aan een moquequa, begin ik te watertanden. Heerlijk!”
Legende Johan Museeuw koos – hoe kan het ook anders – voor een echte Vlaamse klassieker: stoofvlees met kroketjes en witloofsalade.
Wielrenner Edward Theuns en zijn vriendin, voormalig podiummiss, Lien Crapoen deelden hun ultieme krachtvoer en kiezen voor een wielerrit voor een gegratineerde pasta. De Foodbagchefs pimpten de pasta met pompoen, champignons en ricotta. Lien: “Wij eten heel graag pasta. Je kan er zoveel verschillende kanten mee op: een heerlijke lasagne, een pasta met verse groenten of zelfs een koude pastasalade op warme zomerdagen. Pasta betekent voor ons ook extra koolhydraten die van belang zijn in een sportschema, wanneer ze gegeten worden op de juiste momenten. En we vinden pasta ook gewoon altijd lekker!”
Toprenner Jasper Stuyven won Milaan-San Remo 2021 en koos voor een gerecht met een knipoog naar die Italiaanse overwinning: een heerlijke schnitzel alla Milanese met tagliatelle en verse tomatensaus. De jonge Lotte Kopecky stoomt zich na de Olymische Spelen klaar voor het WK. Zij koos voor een gezonde en lekkere Italiaanse laagjesschotel boordevol groenten: bloemkool alla parmigiana met tomaat en mozzarella.
Ook tof: sportfans én chocoladelovers kunnen hun Foodbag verder vullen met een heerlijk dessertje. Kleurrijke en duurzame chocolade in de vorm van bidons en wereldkampioentruitjes. Want wanneer Jasper Stuyven niet op de baan is met z’n fiets, is hij chocolatier in het atelier van zijn nonkel. Elke dag gaan ze op zoek naar creatieve ideeën waarin ze hun passie voor wielrennen en het lekker zoet combineren. Hun creaties zijn bijna te mooi om op te eten!
Praktisch
Wie graag de gerechten van onze Belgische wielrenners bestelt, doet dat voor donderdag 16 september, 9u. Naast de vijf gerechten die de wielrenners kozen, vind je uiteraard ook 13 andere gerechten in de kookstijlen ‘original’, ‘sana’, quick & easy’ en ‘veggie’. Sowieso werkt Foodbag enkel met de allerbeste en seizoensgebonden ingrediënten, bij voorkeur van Belgische oorsprong. Niet alleen de leveranciers zijn trouwens puur Belgisch: Foodbag heeft z’n eigen koerierdienst. Om de kookboxen aan je voordeur te krijgen, schakelen ze voornamelijk vijftigplussers en gepensioneerden in.