Foto: fvv Foto: fvv

Traiteur blaast nieuw leven in leegstaande slagerij: “Maar een winkel wordt het voorlopig niet”

Traiteur Van Heule neemt zijn intrek in het leegstaande pand van de voormalige slagerij Van de Velde – Van Tomme op de Hogeweg in Sint-Amandsberg. Niet om te heropenen als winkel, “maar zeg nooit nooit.”

Meer dan een kwarteeuw lang kon je op de Hogeweg in Sint-Amandsberg terecht voor een dagschotel, een broodje en een proevertje voor tijdens het wachten. Slagerij Van de Velde – Van Tomme groeide op 26 jaar tijd uit tot een huis van vertrouwen.

Twee jaar geleden moesten Emmy Van Tomme en Lieven Van de Velde hun levenswerk echter doorgeven – met spijt in het hart, maar het jarenlange harde werk begon zijn tol te eisen.

Onder de nieuwe eigenaars ging de zaak begin dit jaar failliet, nog geen twee jaar na de overname. Lang heeft het pand echter niet leeg gestaan, want nu neemt traiteur Luc Van Heule er zijn intrek.

“Maar niet om het te heropenen als slagerij”, zegt de traiteur, die tot voor kort gevestigd was in Destelbergen. “We willen het gebruiken als werk- en opslagplaats. Momenteel hebben we onze handen al meer dan vol met het traiteurbedrijf en onze horecazaken.” Van Heule zit met zijn familie ook achter ’t Braemhof in Gentbrugge en Klaverblad in Lochristi.

Toch sluit Van Heule niets uit. “Wie weet? Als we voldoende goeie mensen vinden, is er een kans dat we er toch nog een slagerij van maken. Maar dat is hoe dan ook nog niet voor meteen. Zeker de eerste maanden willen we hier rustig starten.”