“Ik leverde al enkele eigen bereidingen in Ter Heide”, zo licht de topslager toe. “Nu nemen we de zaak over, maar dat doen we omdat Sofie het gezicht wil blijven. Zij heeft een trouw cliënteel opgebouwd en staat meteen ook voor een nieuwe uitdaging om nog een breder assortiment aan te bieden.”
“Daarvoor zien we een gat in de markt van Waasmunster, ook rekening houdend met de schitterende ligging aan de rand van de heide en tegelijk toch in het centrum van de gemeente.”
Naam en faam
Opsomer opende in 1996 zijn beenhouwerij in Elversele en wist in korte tijd naam en faam te verwerven als slager-traiteur. “In 2014 openden we de totaal vernieuwde en uitgebreide winkel. We waren de huidige trend van versmarkt eigenlijk toen al een stapje voor.”
“Ons uitgebreide aanbod aan vers vlees, charcuterie met een deel huisgemaakte fijne vleeswaren, klaargemaakte maaltijden en gerechten in bediening vulden we aan met brood en patisserie, groenten en fruit. Het concept met rondgang voor de klanten in een omgekeerde U-vorm sloeg aan.”
“Uitgebreider gamma”
Dat wil Opsomer doortrekken naar Ter Heide, waar de klanten eveneens eerst de toog met brood en patisserie en daarna de koeling met charcuterie en bereidingen passeren richting de aparte uitgang naar de parking.
“We behouden het bestaande assortiment en breiden het gamma nog wat uit”, vertelt Sofie Pauwels (46). “Onze klanten kunnen voortaan ook een keuze maken uit verse dagschotels en soepen, seizoensgebonden traiteurgerechten in bediening en een beperkt aanbod van vers vlees. Dat willen we in de toekomst nog uitbreiden via bestellingen.”
Bert, Sofie en de medewerkers van Ter Heide kijken al uit naar het feestelijke openingsweekend. Zaterdag 24 (7-16 uur) en zondag 25 augustus (7-13 uur) vergasten ze de bezoekers op een drankje en proeverijen.