Jan Andries en zijn vrouw Karolien De Jaeger-Ponnet staan met hun patisseriezaak al meerdere jaren vermeld in de chocolade- en patisseriegids van Gault&Millau. “Vanaf de eerste uitgave van de gids in 2015 hebben we elk jaar al een vermelding gekregen”, zegt Karolien. In het begin van deze zomer opende het koppel met Studio Broos ook een nieuwe chocoladewinkel, iets verderop in Meerbeke.
Ondanks de recente opening wist Studio Broos al meteen de aandacht te trekken van de gastronomische gids, want de chocoladewinkel kreeg in de editie van 2025 meteen een eerste vermelding in Gaul&Millau. “We waren eigenlijk niet op de hoogte van die vermelding”, gaat Karolien verder. “We zijn zelfs niet naar de voorstelling geweest. Het is leuk dat we meteen worden opgenomen in de gids, al begrijp ik niet dat ze ons zo snel hebben gevonden.”
“Die extra publiciteit is leuk, maar voor ons is Gault&Millau niet het belangrijkste. Vooral de positieve reacties van onze klanten, daar doen we het voor.”
Chocolatier Anton Van de Maele uit Denderhoutem, die overigens nog stage liep bij Jan Andries en zijn vrouw in Meerbeke, is al voor de zevende keer op rij opgenomen in de gids. Hij begon in 2017 op 22-jarige leeftijd als chocolatier en wist al snel zijn strepen te verdienen in de sector. Hij werd leverancier van onder meer Wout Bru. Twee jaar geleden opende hij nog een nieuwe winkel in de Nieuwstraat in Denderhoutem.