Dat klopt: zo groot moet een minderheid zijn om verandering teweeg te brengen. De documentaire geeft het podium aan inspirerende denkers en ondernemers zoals Kate Raworth. Echte ‘doeners’ delen hun verhalen en obstakels, maar ook hoe we deze obstakels samen kunnen overwinnen. Ze motiveren ons om te ondernemen.
“Dit doel is er één waar StoryMe graag mee zijn schouders onder zet. We staan namelijk samen in voor de wereld van morgen, en elk individu kan mee denken, mee veranderen, en mee deel uitmaken van De 25%-Revolutie”, zegt Dimitri Van Hoe, CEO StoryMe.
Video om systeemverandering teweeg te brengen
Elke verandering vraagt moed en rebelse daadkracht. De bedoeling van de documentaire is om mensen te helpen begrijpen wat systeemverandering is en hen aan te zetten tot actie.
“Het idee ontsproot uit het feit dat systeemverandering in het verleden telkens uit een vorm van rebellie is ontstaan. De 25%-Revolutie wil inspireren met een vredevolle vorm ervan, maar wel krachtige stemmen die zeggen dat het beter moet en kan en dat je hiervoor zelf de touwtjes in handen hebt”, voegt Tone De Cooman, Creative Director bij StoryMe, toe.
Video vormt hiervoor een krachtig medium. “We geloven sterk in onze missie ‘Video First’, en de impact die video heeft om enerzijds de boodschap uit te dragen, en anderzijds een zo groot mogelijk publiek aan vrijwilligers en individuen te bereiken die de handen uit de mouwen willen steken”, aldus Dries Coomans, Regisseur StoryMe.
Première dinsdag 16 maart
De volledige documentaire gaat in première dinsdagavond 16 maart om 20u en is te volgen via een livestream op Facebook en YouTube. Naast de experten die aan het woord komen in de documentaire kan je achteraf in het panelgesprek enkele sleutelfiguren aan het woord horen, waaronder Nick Meynen (European Environmental Bureau), Katellijne Suetens (Broederlijk Delen) en Dries Coomans (StoryMe).