Starter werkt gestaag voort aan internationale doorbraak

inpockDe populairste applicaties in ons land worden in Gent gemaakt. Het bedrijfje In The Pocket werkte zich drie jaar op tot een absolute wereldtopper in de digitale wereld. Het bedrijf, dat zijn omzet in drie jaar zag stijgen tot 2,3 miljoen euro en onder meer de app maakte voor het populaire “Dagelijkse Kost” van Jeroen Meus, werd begin dit jaar door vakblad Trends uitgeroepen tot starter van het jaar, maar dat betekent niet dat de oprichters Pieterjan Bouten, en Louis Jonckheere, beiden ex-Netlog, en Jeroen Lemaire tevreden achterover leunen. Sinds de uitreiking van de award zijn er weer vijf medewerkers bijgekomen zodat nu al 34 mensen voor In the Pocket aan de slag zijn. Bovendien worden de kantoren aan de Gentse Vrijdagmarkt met 300 vierkante meter uitgebreid. Met apps zoals Bancontact en Recycle! tekent het bedrijf ook verantwoordelijk voor verschillende van de grootste applaunches van het afgelopen jaar.

“We werken gestaag voort aan onze internationale doorbraak”, zegt Jeroen Lemaire. “We hebben al gewerkt voor Mars, M&M’s en Volkswagen. Bovendien maken we de app van Samsonite voor de volledige Europese en Amerikaanse markt Het zijn trouwens eerder de traditionele sectoren zoals de banksector en de retail die voor de echte doorbraak van de mobiele toepassingen zorgen, eerder dan de media- en advertentiewereld”. Dat zijn natuurlijk referenties die kunnen tellen, maar alles blijft snel veranderen. en nieuwe technologie blijft voor het bedrijf dan ook een enorm belangrijke motor. “Denk maar aan de beacontechnologie die monteel doorbreekt”, zegt Jeroen Lemaire. “Maar daarmee houdt het niet op. Ook wearables en connected cars zijn technologieën die mooie toekomstperspectieven bieden.

In The Pocket gaat er prat op vanuit Gent te opereren. “De laatste jaren zijn hier toch veel jonge succesvolle bedrijven ontstaan”, zegt Lemaire. “En dat is een troef, omdat het voor een sympathieke sfeer zorgt die aangeeft dat jonge ondernemers hiet een kans hebben om door te breken. Het succes van Netlog heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Gent is ook gioed bereikbaar en overzichtelijk. Iedereen kent iedereen en dat zorgt voor een interessante kruisbestuiving.”