9d7549a1-ad7c-40ef-9b66-bc4c4ed7c7e6

Starter van de week: The Holy Berry maakt van Açai de nieuwe powerfood

DEINZE – The Holy Berry brengt de beste en krachtigste voeding die de natuur te bieden heeft met als hoofdproduct de heilige graal onder de bessen: de Açai bes. Het jonge bedrijf uit Deinze wil de veelzijdige Açai de aandacht geven die ze verdient binnen het rijtje van de echte powerfoods. Het doel van de ambitieuze bezielers Stephen De Rycke en Margaux Bonte is voedzame producten lekker en toegankelijk maken, zonder enig compromis op kwaliteit en zuiverheid en met een minimale voetafdruk. 

Stephen De Rycke (34) en Margaux Bonte (32) hebben een passie voor gezondheid, liefde voor de natuur en de overtuiging dat deze twee perfect hand in hand gaan. Tijdens hun 6 maand lange verblijf in Australië, waar het koppel verschillende opleidingen in personal training en sportvoeding volgde, ontdekten ze de effecten van gezonde voeding en in het bijzonder van Açai ((a-sa-ie) op hun lichaam. Eens terug in België besloten ze in 2017 hun eigen bedrijf op te starten met Açai en andere ‘Rainforest Goodness’ in de hoofdrol.

The Holy Berry

“Açai is een donkerblauwe bes die in grote trossen aan de Açai palm groeit”, legt Margaux uit. “Deze boom is inherent aan het Amazone gebied en de vrucht behoort al eeuwen tot het lokale dieet. Door de uitzonderlijke combinatie van voedingsstoffen wordt Açai beschouwd als één van ‘s werelds meest voedzame bessensoorten.”

Nutritionele wonderen

“De bes is vervuld van nutritionele wonderen”, vult Stephen aan. “Zo bevat de Açai bes een grote hoeveelheid gezonde omega vetzuren (hoger dan avocado), de bes is rijk in antioxidanten en zeer laag in natuurlijke suikers, wat ze uiterst geschikt maakt voor mensen met diabetes. De proteïne structuur is bovendien gelijkaardig aan die van een ei, wat mee verklaart waarom de bevroren bessen pulp zo geliefd is bij sporters, vegetariërs en veganisten.”

Verschillende producten en smaken

Het gamma van The Holy Berry bestaat uit twee productlijnen. Enerzijds zijn er de Frozen Superfruit packs. Deze diepgevroren pulp is ideaal voor allerlei heerlijke bereidingen. Alle ingrediënten worden meteen na de oogst ingevroren om hun voedingsstoffen en smaak maximaal te bewaren. Margaux: “Naast de pure Açai en de Traditional blend breidden we ons aanbod recent uit met 2 extra smaken: Pink Pitaya en Passion Fruit.”

Anderzijds heb je ook de artisanale en biologische Nice Creams. “Speciaal voor de zomer krijgen deze een nieuw receptuur”, gaat Margaux verder. “Het resultaat is een mix van uiterst voedzame en kwalitatieve ingrediënten op basis van pure Açai pulp. De Nice Creams zijn volledig vrij van geraffineerde suikers, bewaarmiddelen of artificiele ingrediënten en verkrijgbaar in drie smaakvariëteiten: Coco Choka, Bananarama en Mango Django.”

 

Açai de hele dag door

Açai is volgens Stephen en Margaux het ideale ontbijt, maar de veelzijdige bes kan evengoed als gezonde lunch of licht dessert gegeten worden. Samen met enkele Belgische foodies zoals Stefanie Baert (Foodlove), Barbara Geeroms (Yasai), Julie Van den Kerchove (Het Keto Plan), Anna Santens en Food for Athletes werkte The Holy Berry enkele recepten uit die je hier kan terugvinden.

Lokale boeren steunen

Ten slotte werken Stephen en Margaux voor hun producten nauw samen met lokale partners die de boeren in de verschillende natuurgebieden ondersteunen en een vast inkomen garanderen. “We hopen op die manier een positief verhaal te brengen en iets te betekenen voor zowel zij die onze producten op hun menu zetten als voor de unieke plekken waar deze echte superfoods vandaan komen.”

The Holy Berry is momenteel te koop in een 40-tal (natuur)winkels zoals Het Natuurhuis, BEO en Origin’O en de producten worden in meer dan 50 horecazaken in Vlaanderen en Brussel geserveerd.