Elise Dewilde (30) en Matthias Geelen (32) hebben reeds heel wat ervaring in de bouwsector. “De passie voor gevels is er altijd geweest”, steekt Matthias, die tot vorig jaar mede-zaakvoerder was van een ander gevelbedrijf, van wal. Acht jaar geleden startte hij met een opleiding houtskeletbouw. Al snel kwam de vraag om, samen met zijn vorige vennoot, een bedrijf te starten in gevels, daken en ramen. “Dat verliep helaas niet zo goed, dus ben ik vertrokken.”
Samen met zijn vriendin Elise besloot hij in april 2021 te springen en een nieuwe zaak uit de grond te stampen. MaisonFinie was geboren. “We zijn een perfecte tandem en de zaak gaat heel vlot zo met ons twee”, zegt Elise. “Matthias staat in voor de technische kant en ik kan me dankzij mijn opleiding economie ontfermen over de marketing en het financiële gedeelte.”
Focus op gevels
De naam MaisonFinie zegt het al. Matthias en Elise gaan voor een volledig afgewerkte woning. “We kiezen er bewust voor om ons zelf enkel te focussen op gevels, maar zorgen wel voor een perfecte communicatie met de dak en raamuitvoerder.”
Ook een goede communicatie met de klant vindt het koppel uiterst belangrijk. “Planning in de bouwsector is heel erg moeilijk. Dit omdat gevelwerken onderhevig blijven aan de weersomstandigheden. Toch proberen we regelmatig een update te geven aan de klant, ook al is dit soms wat minder goed nieuws, door het slechte weer. Wil dit zeggen dat we alleen tijdens de zomermaanden kunnen werken? Zeker niet. Sommige mensen gaan daarvan uit maar in principe kunnen we het hele jaar doorwerken. We moeten enkel met een paar parameters rekening houden.”
Alles begint bij isoleren
Naast het esthetische aspect van een gevel is ook een correcte isolatie van groot belang. De normen worden steeds strenger en ook de energieprijzen ondergaan een historische stijging. “Veel mensen gaan als gekken de energieleveranciers vergelijken en zitten met de handen in het haar, maar alles begint bij goed isoleren. Een goed geïsoleerde buitenschil kan al snel heel wat euro’s schelen op de energiefactuur en zorgt bovendien voor een gezonder en aangenamer binnenklimaat door minder vocht en schimmelproblemen”, legt Elise uit.
Om de woorden van Matthias Diependaele naar aanleiding van het klimaatakkoord te quoten: “Het is een beetje zoals de verplichting om een veiligheidsgordel te dragen in de auto. Je doet dit in de eerste plaats uit eigenbelang.”
Niet te snel groeien
Hoewel de start initieel best moeizaam verliep (Elise was namelijk hoogzwanger en mocht een tijdlang niet werken), gaan de zaken het koppel inmiddels voor de wind. “We krijgen veel aanvragen binnen. De agenda is momenteel al tot januari gevuld”, aldus Matthias. “Naar de toekomst toe zouden we willen inzetten op AI waardoor er minder tijd per opmeting nodig is. Ook onze ploeg van een 10-tal jongens willen we verder uitbreiden. Ten slotte is de naam MaisonFinie ruim genoeg om er eventueel op termijn extra activiteiten aan toe te voegen.”
“Toch zijn we van mening dat we niet te snel hoeven te groeien. Dat wil namelijk niet zeggen dat je minder goed bezig bent. Een beperkt aanbod, met een efficiënt team en goede communicatie is volgens ons key.”
Eerlijkheid en transparantie
Deze goede communicatie vertaalt zich bij MaisonFinie in een persoonlijke toelichting van elke offerte. “Uit een onderzoek van Test Aankoop blijkt dat in de bouwsector offertes vaak niet worden afgeleverd of enkel een totaalsom vermelden. Zo weet de bouwheer niet wat er wel of niet wordt voorzien in de offerte en komen er meestal nog extra kosten bij achteraf. Daarin willen we ons zeker onderscheiden. Daarom lichten we alle offertes volledig persoonlijk toe. Zo heeft de bouwheer steeds een idee van zijn totaal budget. We vinden eerlijkheid en transparantie dan ook enorm belangrijk.”