14-casper-pure-by-pascale-naessens-antwerp

Starter van de week: Ghost kitchen Casper maakt snelle opmars

GENT – Bij Casper kan je niet gaan eten, maar enkel gerechten afhalen of ze via Deliveroo, Uber Eats of Takeaway.com laten bezorgen. De Gentse food start-up veroverde op twee maanden tijd Gent en Antwerpen, en zal binnenkort nog meer keukens openen in België! Voorlopig concentreert deze innoverende Ghost Kitchen zich op de uitbreiding van hun interne keuken. Zo zetten ze bovenop hun 7 in-house keukens recent een samenwerking op met “PURE” van Pascale Naessens.

De wereld van de bezorgrestaurants is continu in beweging. De combinatie van de afnemende behoefte om uit eten te gaan en de mogelijkheid van het opzetten van een virtueel restaurant, hebben geresulteerd in een nieuw fenomeen: dark kitchens, ook wel ghost kitchens genoemd.

“Deze trend was al bekend in grote steden als Londen, New York en Amsterdam. In België is het nog zeer nieuws, en wij wilden de een van de eersten zijn”, vertelt mede-investeerder Lieselotte van Almenkerk (30), die instaat voor marketing en communicatie. Onder leiding van Amerigo Delli Bove (29) en met de expertise van chef Jo Bussels (voormalig eigenaar van Radis Noir) en Peter Van Praet (CEO BAVET) schrijft het Gentse Casper aan een succesverhaal.

BAVET

“Het idee komt van mijn partner Peter Van Praet. Als zaakvoerder van spaghettirestaurantketen BAVET zag hij een ferme stijging in thuislevering. De keukens van Bavet zijn hierop gebouwd, maar voor veel traditionele restaurants is het niet altijd gemakkelijk ook nog eens 20% takeaway aan hun aanbod toe te voegen. Met Casper specialiseren we ons in het vereenvoudigen van de delivery en de pick-up ervaring van lekkere, kwalitatieve warme en koude gerechten.”

Casper ging van start op 14 april met de eerste keuken in Gent. “Middenin de lockdown dus”, lacht Lieselotte. “We beseften dat dit onze ’time to shine’ was want quasi iedereen was op zoek naar thuisbezorging. Onze start was dan ook meteen een groot succes. En de naam? Die verwijst natuurlijk naar het vriendelijke spookje en past perfect bij onze tagline: Your food friend next door.”

Verschillende keukens onder 1 dak

Het nieuwe foodconcept combineert 7 verschillende keukens: Gloria met lasagnes bereidt met de onmiskenbare Bavet-sauzen, grootmoeders keuken Bertha, hamburgers van Buns Don’t Lie, Mondial voor wereldkeuken en desserts van The Sweet Lab, Netfl!x ’n Chill en The Creamery. Om het rijtje te vervolledigen, werd sinds kort de gezonde keuken van Pascale Naessens toegevoegd.

“Dankzij ons gevarieerd aanbod onder 1 dak hoef je nooit meer te discussiëren met je gezin of vrienden over wat je gaat bestellen. Er is voor ieder wat wils en het wordt mooi op hetzelfde tijdstip geleverd”, knipoogt Lieselotte. “We zijn bovendien steeds op zoek naar nieuwe samenwerkingen die een win-win voor beide partijen kunnen vormen.”

Ambitieuze plannen

Dat Casper aan een snelle groei bezig is, kan je best een understatement noemen. Zo openden ze op 2 maanden tijd al een tweede vestiging in Antwerpen. “Begin september opent onze derde stek in Leuven en we kijken ook voor andere steden als Mechelen en Brussel. In het komende jaar zouden we graag 4 extra panden kunnen opendoen”, vertelt zaakvoerder Amerigo Delli Bove. “Ten slotte zouden we op termijn ook graag de grens oversteken naar Nederland en Frankrijk, maar eerst willen we in eigenlijk land (zowel Vlaanderen als Wallonië) goede wortels leggen en het geheel laten groeien.”

Op naar 100% plasticvrij

Casper gaat met de seizoenen mee en zet zich in om zoveel mogelijk met lokale producenten samen te werken. “Dit zowel om de voedselkilometers te beperken als onder het motto ‘steun je buur'”, zegt Lieselotte. “Daarnaast doen we er alles aan om met zo weinig mogelijk plastic te werken. Op dit moment werken we tussen de 95 en 98% plasticvrij. Het doel is om uiteindelijk 100% plasticvrij te kunnen leveren.