Daan De Rycke (21), Ebert Pynaert (24) en broers Michiel (23) en Gilles Van Der Schueren (24) raakten bevriend tijdens hun jaren bij de Scouts van Dikkelvenne. Twee jaar geleden stak de ondernemersmicrobe voor het eerst het hoofd boven toen ze samen een zomerbar organiseerden in gavere.
Gilles vertelt: “Dat was een tijdelijk project ter promotie van het pand dat toen te koop stond. Twee maanden lang werden er allerlei activiteiten georganiseerd om zo de mogelijkheden van het pand weer te geven. Dat ging van een senioren namiddag tot een kunsttentoonstelling en een afterwork. Wij verzorgden het hele horecagebeuren op de site.”
Remorque wordt mobiele bar
Hoewel ze alle vier heel verschillende jobs hebben in onder andere de bouw en sales, is horeca voor de jonge ondernemers een gemeenschappelijke interesse. Sinds november 2020 begon het opnieuw te kriebelen bij de heren. In plaats van een zomerbar in een vast pand, kwamen ze op het idee om een verplaatsbare bar in elkaar te timmeren. Ze toverden een simpele platte remorque om tot volwaardige bar die KMO’s of particulieren kunnen inhuren voor private events.
Succesvolle start
“We bouwden de bar helemaal zelf, van het plaatsen van tegeltjes aan de muur en het branden van de planken rondom voor extra cachet tot het installeren van de tap”, zegt Gilles.
Onder de naam BDT Events (een verwijzing naar hun voormalige zomerbar “Bar d’été”) gingen ze deze zomer van start. “We mochten al op 5 events staan, waarvan 1 openbaar event op Wijngoed ’t Varent in Horebeke. Dat was tijdens het eerste weekend van augustus. Zoals je wel weet was het toen niet bepaald idyllisch zomerweer, maar ondanks de barre weersomstandigheden konden we toch van een succes spreken.”
Streekproducten
BDT Events serveert voornamelijk lokale, streekgebonden producten. Dit alles in samenspraak met de klant. “We vinden het belangrijk om op deze manier de lokale ondernemers te steunen. Zo bieden we onder andere de streekbieren Ouwen Duiker en Valeir aan.”
De bar zelf wordt bemand door Daan, Ebert, Michiel en Gilles zelf. “We doen dit alle 4 in bijberoep naast onze andere jobs. We hebben dan ook niet de ambitie om op termijn 2 of 3 bars te hebben. Onze voornaamste drijfveer is het sociale contact en de sfeer. We breiden op deze manier ook ons professioneel netwerk uit, vandaar de focus op bedrijven in de regio.”