Het Waasland heeft een rijk aanbod aan hoeve- en streekproducten. Vijftien producenten uit de regio verenigden zich in de coöperatie ‘Smaak van Waas’. Zo kan je vandaag makkelijk en aan een faire prijs de beste streekproducten bij jou thuis krijgen.
Om als coöperatie te groeien zijn ze op zoek naar extra middelen. Via een crowdfunding campagne kunnen mensen nog 12 dagen lang een verwenpakket aankopen met diverse streekproducten van de Smaak van Waas zoals koffie, confituur, appelsap, choco, speculaas, bier,… Er werden verschillende pakketten samen gesteld ter waarde van 16€, 22,50€, 30€, 35€ en 50€.
Waarvoor dient het bedrag?
“Via deze crowdfunding willen we als coöperatie vooruit”, zegt voorzitter Marc De Boey van Ijshoeve De Boey. “Houden wat er is, groeien waar mogelijk. Om resultaten te halen heb je niet alleen mensen nodig, maar ook financiële middelen. Mensen die het beste van zichzelf geven, elke dag opnieuw.”
Met het opgehaalde bedrag wil de coöperatie onder andere heel België laten kennismaken met al het lekkers wat Smaak van Waas te bieden heeft, advertenties op sociale media opzetten om de verkoop van de webshop te boosten, een vaste jobstudent aanwerven om fysiek aanwezig te zijn op events, markten en beurzen en ten slotte promomateriaal zoals gepersonaliseerde verpakkingen, banners, flyers voor horeca en particulieren maken.
De lekkere pakketten zijn verkrijgbaar via het crowdfundingplatform Ulule: www.ulule.com/smaakvanwaas/
De producenten
- Ijshoeve De Boey: ambachtelijk ijs
- 123 Klaar: onze traiteur van dienst
- Arenberghoeve: groenten, fruit, zuivel, vlees en specerijen recht van de boer
- Bie’s Vocaatje: ambachtelijke advocaat
- Bites of Eden: chocolatier, ijsbereider
- Brouwerij Broers: unieke ambachtelijke bieren
- Berckelaer Fruit: milieubewust telen van appels en peren, unieke appelwijn
- Hilde’s Ambachten: ambachtelijk hoeve-ijs en confituur
- Kleibeek: biologische groenten en plukfruit
- Stanium: microbrouwerij
- ROSS Coffee: ambachtelijke koffie
- Saeftingher: Belgisch witblauw pré-salé rundsvlees
- Luc De Boey: Waas polderbrood
- Leutiglandleven: van geitenmelk tot geitenkaas