Bestaande en nieuwe klanten krijgen met Sensolus en Citymesh zo een onestopshop voor al hun connectiviteitsnoden. Zij die zich beroepen op de kracht van IoT zijn futureproof dankzij de uitgebreide tracking functionaliteiten van Sensolus, en kunnen de stap zetten van het louter lokaliseren van assets naar procesoptimalisatie en efficiëntiewinst.
In 2021 nam de West-Vlaamse telecomoperator Citymesh het Belgische IoT-Sigfox-netwerk over. Voor het Gentse Sensolus, dat destijds gebruikmaakte van het Sigfox-netwerk van Engie M2M voor het dataverkeer van verschillende types van zijn trackers, was het daarom een logische stap om ook de overstap te maken naar Citymesh. Die kans benutten Sensolus en Citymesh, beide op-en-top Belgische bedrijven, nu om een uniek partnerschap in de markt te zetten.
“Naast het IoT-netwerk nam Citymesh een groot klantenbestand over van bedrijven die gebruikmaakten van IoT-trackers en software”, vertelt Koen Vanwalle, Sales Executive BeLux bij Sensolus. “Voor ons betekent dit partnerschap heel wat extra business. De komende maanden en jaren zullen deze bedrijven namelijk de overstap maken naar de trackers en het platform van Sensolus. De data van hun huidige trackers integreren we voorlopig in ons platform en wanneer de batterij van hun trackers het begeeft, vervangen we ze of breiden we ze in plaats daarvan uit met Sensolus-trackers. We kunnen nu al snel resultaten boeken, terwijl de transitie voor de bestaande klanten bijzonder vlot verloopt.”
Multi-technologisch aanbod
Voor Citymesh creëert het partnerschap dan weer mogelijkheden voor cross-selling en een breder serviceportfolio. De telecomoperator staat zijn klanten bij in al hun connectiviteitsuitdagingen, of het nu gaat om wifi voor kantoorgebouwen of een privaat 5G-netwerk voor robots langs productielijnen. Dankzij Sensolus kan het zijn multi-technologisch aanbod verder uitbreiden met aanvullende IoT-oplossingen, waaronder oplossingen voor het traceren van onder meer containers en RTP’s (returnable packaging) in uiteenlopende sectoren als transport en logistiek, healthcare, automotive en afvalverwerking. “Citymesh gaat geen enkel probleem uit de weg en elke klant kan rekenen op een volledig aangepaste aanpak”, vertelt Maarten van Aerde, Market Manager Industry & Enterprise bij Citymesh. “Zowel Citymesh als Sensolus hebben als technologiespecialisten heel wat expertise op het vlak van connectiviteit. Samen bieden we all-in-one-oplossingen aan voor de connectiviteit van onze klanten.”
Uiteindelijk zijn het dan ook de klanten die de meeste vruchten plukken van dit nieuwe partnerschap. Niet alleen door de veelheid aan connectiviteitsoplossingen van Citymesh, maar ook specifiek door de deuren die de IoT-oplossingen van Sensolus voor hen openen. Enerzijds zijn de trackers van Sensolus uitgerust met innovatieve features, zoals de unieke geheugenfunctie die toelaat om routes ook na het verliezen van de verbinding te reconstrueren. Anderzijds heeft Sensolus ook andere sensoren in zijn aanbod die extra meerwaarde bieden door bijvoorbeeld de temperatuur van ladingen te meten of de vulgraad van containers aan te geven.
“Vroeger beperkte traceertechnologie zich tot het lokaliseren van assets. Vandaag is de locatie slechts één stukje van de puzzel”, getuigt Koen Vanwalle. “Bij non-powered asset monitoring draait alles rond procesoptimalisatie. Dankzij de complementariteit en combinatie van onze traceertoepassingen kunnen bedrijven inzichten verwerven die hen helpen om hun bedrijfsprocessen te verbeteren en de controle en efficiëntie te verhogen. Dit maakt hen futureproof.”
Kruisbestuiving
Sensolus en Citymesh hechten tot slot veel belang aan onderlinge kruisbestuiving. De partners delen dezelfde passie voor connectiviteit en houden dan ook samen een vinger aan de pols wat betreft evoluties in de markt en nieuwe technologieën. “We willen elkaar versterken. Wanneer we voor elkaar opportuniteiten spotten, delen we deze zonder fout. Alleen op die manier kunnen we de klant ondersteunen met de juiste expertise. Door nauw samen te werken, willen we al het potentieel in de markt vandaag en morgen kunnen benutten”, besluit Maarten Van Aerde.