“Goeie vibes.” Dat is het belangrijkste voor Werner Michielssen (50). Tien jaar lang runde hij een groothandel met groente en fruit en baatte hij een soephuis uit in het Waasland. Zes jaar geleden gooide hij het roer volledig om door craniosacraal therapeut te worden.
“Ik doe mijn job heel graag, maar ik miste de horeca”, zegt de vijftiger. “Ik ging op zoek naar een woonboot en vond deze parel. Er was meteen een klik.” Het oude vrachtschip ligt aan de Oude Dokken, vlak bij het Stapelplein in Gent. In de kajuit zat al een airbnb, in het ruim een tatoeagestudio.
Michielssen en zijn vriendin Sarah Meilland (41), projectleider bij een verhuizingsfirma en zelfstandig schilder, bouwden een bar op het dek: Bar L’eau. Ze zetten een bar, ronde tafels en stoelen en zetels uit, werpen hier en daar schaduw door zeilen te spannen en plaatsten een platform met zetels op het water, zodat kajaks en boten kunnen aanmeren.
Mooie flesjes
Op de kaart staan cocktails, mocktails, bier, koffie, thee en frisdranken van Londen Essence. “Die bevatten zo weinig mogelijk suikers en smaakversterkers”, zegt Michielssen. “Vroeger was dat een parfummerk, vandaar dat de flesjes zo mooi zijn.” Wie een hongertje heeft, kan een tapasbord, kaa
“De populairste plek is het hoekje achteraan de boot”, zegt Michielssen. “Dat is achter de bar, bij het aanlegplatform. Heel knus. ’s Avonds is dat meteen bezet.” Doordat de boot open is, kan je prachtige zonsondergangen meepikken. Maar Bar L’Eau is geen zomerbar: ze is het hele jaar open.
Zodra het koud en regenachtig wordt, voorzien Michielssen en Meilland in een extra overkapping, terrasverwarming en fleecedekens. De kast vol bordspelletjes blijft, “net zoals de ontspannen sfeer”.