De in 2013 gelanceerde minisatelliet PROBA-V, brengt wereldwijd de vegetatie in beeld. Voor heel wat organisaties, zoals de Wereldvoedselorganisatie en de Europese Commissie zijn deze satellietbeelden een dagelijkse tool om bijvoorbeeld aan oogstvoorspelling te doen en ontbossing in kaart te brengen. Ook voor de opvolging van bijvoorbeeld de bosbranden in Australië bewijst de satelliet zijn nut.
Proba-V is een kleine aardobservatiesatelliet van de Europese Ruimtevaartorgansatie, gebouwd door de Belgische firma QinetiQ Space NV – voorheen Verhaert NV – uit Kruibeke. PROBA-V levert beelden met een spatiale resolutie van 1 km en 300 m. Vanaf maart 2015 krijgen de gebruikers ook beelden met een resolutie van 100 m ter beschikking. Het is uniek in de wereld om op continue basis om de 5 dagen een volledige wereldbedekking te hebben met een resolutie van 100 m.
Ondertussen gebeurt de dagelijkse beeldverwerking door VITO, dat dagelijks PROBA-V data omzet naar bruikbare beelden en deze wereldwij ter beschikking te stellen van de gebruikers