Chémique Een trotse Sarina (met broodjes) op de opening van haar zaak. Foto: Michel Wijne

Sarina (26) neemt soep- en broodjeszaak Chémique over: “Dit is een droom die uitkomt”

Sinds begin deze week is Sarina Ongena de trotse zaakvoerster van broodjeszaak Chémique in de Désiré Goethalsstraat. Ze neemt de zaak over van Ilse Van Acker en Kristof De Steur, die de zaak acht jaar uitbaatten. “Het concept met lekkere broodjes en verse soep blijft ongewijzigd”, klinkt het enthousiast.

Sarina Ongena gooit het vanaf 2024 over een andere boeg. Ze verliet haar job als field support-medewerker bij Comme Chez Nous en gaat vanaf nu als zelfstandige door het leven. “Eigenlijk speel ik al sinds mijn veertiende met het idee van een eigen zaak”, vertelt Sarina. “Mijn mama Pascale De Meyer had toen een jaar een broodjeszaak in de Antwerpsesteenweg in Gent, waar ik als tiener vaak meehielp. Daar is mijn droom ontstaan en nam ik me voor om voor mijn dertigste een eigen zaak te hebben. Deze overname is dus een droom die uitkomt”, zegt Sarina.

“De bal ging aan het rollen toen ik hier in mei als klant iets aan het eten was. Ik zag dat de zaak overgelaten werd en besloot me te informeren. Wat later op het jaar kwam ik tot een overeenkomst met de eigenaars en na een maand meedraaien in de zaak ben ik sinds begin deze week de zaakvoerster van Chémique.”

Broodje van de maand

Verse soep en lekkere broodjes blijven de specialiteit van Chémique. “Daarnaast bieden we ook wraps, spaghetti en slaatjes aan en in de nabije toekomst wordt het aanbod uitgebreid met panini’s en croques. Verder zullen we op regelmatige basis ook thema-ontbijten aanbieden. Zo staat er op zondag 11 februari een valentijnsontbijt op het programma. We houden de kaart bewust beperkt, zo kunnen we steeds topkwaliteit garanderen”, zegt Sarina, die ook een Broodje van de maand op de kaart plaatst. “Deze maand is dat een broodje zalm met tapenade van zoete peper en roomkaas, pijpajuin, rucola en tomaat”, besluit Sarina tevreden.

Tal van familieleden en vrienden kwamen Sarina feliciteren. Foto: Michel Wijne