Charles Colle en bliezen drie jaar geleden nieuw leven in Ice Crime Factory, het Oudenaards bedrijf dat in 2014 als eerste in België een vanille-ijs op de markt bracht zonder toegevoegde suiker. Ze lanceerden een aantal nieuwe producten en ook de verpakking kreeg een volledig nieuwe look. Het bedrijf wordt nu overgenomen door Roomijs Missault. Deze laatste is al jaar en dag een toonaangevende speler die inzet op ambachtelijk en kwalitatief roomijs. Eerder dit jaar lanceerden ze het merk N’Ice Burger. Met de overname van The Ice Crime Factory voegen ze een gamma gezond en lekker ijs toe aan hun portfolio. Het merk is verkrijgbaar bij Colruyt, Delhaize, Carrefour, Spar, Jumbo, …
Ice Crime is gekend als merk van low sugar ijs met een Nutriscore A. Net als Roomijs Missault biedt ook Ice Crime kwalitatieve producten met natuurlijke ingrediënten en een ambachtelijk productieproces. Op die manier versterken beide bedrijven elkaar en breidt Missault zijn productgamma uit met guilt-free ijs.
Simon Ronse, zaakvoerder Roomijs Missault: “De ijsmarkt is in volle evolutie en er is veel aandacht voor gezondere alternatieven. Met deze overname willen we inspelen op die tendens en ons wapenen voor de toekomst. Met nieuwe ontwikkelingen in extra smaken en producten in het vooruitzicht en zonder de focus op gezond, lekker en ambachtelijk ijs te verliezen.”