GENT – ROOF FOOD is een jong bedrijf dat werd opgericht eind 2014 door Sabien Windels. Op het dak van bedrijvencentrum De Punt startte ze haar eigen dakmoestuin, gekoppeld aan een korte-keten catering zaak. Intussen werden de verschillende doelstellingen bereikt en is het tijd om hun verdienmodel scherp te stellen en meer in de diepte te gaan. Het vierkoppig team gaat daarom op zoek naar een nieuwe medewerker met groene vingers.
Roof Food zaait, kweekt en oogst groenten op het dak. De oogst wordt gebruikt om de keuken te spijzen, die zorgt voor een eigen gezonde cateringservice. Daarnaast organiseert Roof Food creatieve teambuilding voor bedrijven en organisaties rond tuinieren en koken. Oprichtster Sabien Windels: “ROOF FOOD gelooft in de kracht van de natuur als inspiratiebron. Met onze dakmoestuin bieden wij de stedeling een frisse kijk op de natuur in de stad. Tijdens de zomermaanden wordt onze dakmoestuin omgetoverd tot een gastronomisch pop-up restaurant. We organiseren rondleidingen en adviseren nieuwe stadslandbouwprojecten.”
“De voorbije jaren lag de focus op het bereiken van een groot en trouw publiek, het exploreren van de mogelijkheden van de dakmoestuin, het verfijnen van onze bedrijfscatering en dakdiners en het creëren van een heel geëngageerd team”, gaat Sabien verder. “Nu we dit bereikt hebben, willen we ons verdienmodel scherpstellen en meer in de diepte gaan. Een dakmoestuin die ten volle inspireert en produceert moet meer dan ooit de kern van ROOF FOOD zijn.”
Vacature
Daarom gaat het bedrijf op zoek naar een dynamisch persoon die de dakmoestuin verder laat floreren en de opgedane ervaring consolideert. Zo willen ze het korte-keten verhaal verder uitdragen en nieuwe projecten opzetten in de toekomst.
De nieuwe medewerker zal verantwoordelijk zijn voor de groei en bloei van de dakmoestuin. Zo stelt hij of zij jaarlijks een teeltplan op in overleg met Sabien en voert dit vervolgens ook uit. Dit gaat van zaaien, planten, wieden, oogsten, bewateren tot onderhoud van de hele infrastructuur. Daarnaast zal hij of zij ook experimenteren met bepaalde teelttechnieken en data verzamelen en analyseren om de tuin continu te verbeteren. Sabien: “Ten slotte organiseer je ook meewerkdagen op de dakmoestuin met vrijwilligers en leidt je groepen rond om hen mee te nemen in ons verhaal.”
Meer informatie over hoe te solliciteren vind je op: www.rooffood.be