faling-gesloten

Reisbureau uit Erpe-Mere en verlichtings- en geluidsbedrijf uit Drongen failliet

faling-geslotenTerwijl België vorige week in de ban was van het CETA-akkoord en terwijl e hele wereld uitkijkt naar het einde van de bijzonder harde campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, blijven onze ondernemers een dagelijkse strijd uitvechten tegen de van alle kanten komende concurrentie, tegen e steeds snellere digitalisering, tegen de fenomenen van stress- en burn-out die veel van hun medewerkers bedreigen en vooral tegen de enorme onzekerheid die hun klanten, ongeacht of dat consumenten of bedrijven zijn, doen besluiten om toch maar de vinger op de knip te houden.

Hoewel alle cijfers erop wijzen dat de economische groei in Europa toeneemt en dat de werkloosheid aan het dalen is, toont de jongste GfK-barometer die peilt naar het consumentenvertrouwen, dat deze positieve ontwikkelingen niet lijken te leiden tot een verbetering van de consumentenverwachtingen. Ook de koopbereidheid is zeker niet altijd evenredig met de economische ontwikkelingen in elk land. Onder meer de vluchtelingencrisis, de moeilijkheden van Deutsche Bank en de opkomst van populistische partijen lijken de onzekerheid nog aan te zwengelen.

Ook de Belgische consument is volgens de peiling van GfK duidelijk van mening dat de economische situatie de komende maanden aanzienlijk slechter zal zijn dan e huidige economische verwachtingen laten uitschijnen. Eén en ander heeft net als de onzekerheid over de richting die het nu in België zal uitgaan met e vennootschapsbelasting een duidelijk negatieve impact op het reilen en zeilen van de bedrijven.

Vorige week legden weer ruim twintig Oost-Vlaamse bedrijven de boeken naar waaronder een reisbureau uit Erpe-Mere en een bedrijf uit Drongen dat gespecialiseerd is in beeld-, geluids- en verlichtingstechnieken. De volledige lijst vindt u terug op http://www.madeinoostvlaanderen.be/falingen.