maatwerkbedrijf

Provincie Oost-Vlaanderen zet in op sociale economie

Met een nieuwe gids en een projectsubsidie van maximum 20.000 euro wil het provinciebestuur van Oost-Vlaanderen samenwerkingen tussen maatwerkbedrijven en reguliere ondernemingen of lokale besturen verder aanmoedigen. Benieuwd of het iets voor jou is?

Maak kennis met de sociale economie in Oost-Vlaanderen

Samenwerken met een maatwerkbedrijf kan voor ondernemingen en lokale besturen een interessante meerwaarde betekenen. Bovendien is het aanbod in Oost-Vlaanderen ruim, getuige daarvan het overzicht in de nieuwe uitgave ‘Waar sociaal aankopen in Oost-Vlaanderen?’. Producten en diensten zijn er thematisch ingedeeld. En je vindt er telkens een inspirerende getuigenis uit de praktijk. Je komt bijvoorbeeld te weten dat Brouwerij Huyghe, bekend van onder meer Delirium Tremens, al meer dan tien jaar beroep doet op de inpakkers van een maatwerkbedrijf. Sinds 2015 werken ze zelfs ter plaatse, in het magazijn van de brouwerij.

Raadpleeg de gids digitaal of bestel je exemplaar via economie@oost-vlaanderen.be

Probeer het zelf uit en vraag je projectsubsidie aan

Wil je zelf met een maatwerkbedrijf samenwerken? Weet dan dat je via de provincie een projectsubsidie kunt aanvragen, die kan oplopen tot maximum 20.000 euro. De provinciale projectwerking wil een hefboom creëren in ondernemerschap en de innovatie in de sector bevorderen. Het eindresultaat (product of dienst) moet een vernieuwend karakter hebben én bijdragen aan de professionalisering van kennis en vaardigheden bij zowel de reguliere en de sociale-economie-ondernemingen. Voorbeelden zijn: implementatie van hergebruik materialen, design, uittesten van pilots, ontwikkelingen in pre-commerciële fases, …

Verschillende Oost-Vlaamse organisaties kregen al goedkeuring voor hun aanvraag en werken intussen samen met een lokale onderneming uit de sociale economie. Brouwerij Van Steenberge bijvoorbeeld ontwikkelde samen met de doelgroepmedewerkers van Gandae een machine die het ontsleeven van flessen (verwijderen van folieverpakking) automatiseert. Rubberroof uit Knesselare werkt dan weer samen met Labeur vzw om uit te zoeken of een nieuwe isolatietechniek voor platte daken tot duurzame tewerkstelling van doelgroepmedewerkers kan leiden.

Nieuwsgierig naar deze en andere lopende projecten? Neem een kijkje op http://www.oost-vlaanderen.be/socialeeconomie. Ook het subsidiereglement is er terug te vinden.