Afbeelding3 De wijnbar van sommelier David Van de Velde zal voortaan in Chateau Pironne huizen. Foto dvk

Populaire wijnbar verhuist naar Chateau Pironne

BEVEREN, SINT-NIKLAAS - Sommelier David Van de Velde (35) heeft zijn wijnbar Pure Sentiment in hartje Sint-Niklaas achtergelaten en neemt zijn intrek in Chateau Pironne. De horecazaak wordt omgedoopt tot Fermenta.

De van oorsprong Beverse sommelier David Van de Velde zat tot vorig jaar nog knus in een zijstraat van de Sint-Niklase Stationsstraat met zijn zaak. En hij deed het er goed, want de stad riep Pure Sentiment in oktober nog uit tot ‘horecazaak van het jaar’. Daarom vond David het tijd voor een doorstart.

“De zaak in Sint-Niklaas werd te klein”, zegt de sommelier. “Als enige in mijn genre in de streek moest ik te veel mensen weigeren of laten wachten en dat is niet fijn. Ik was al langer op zoek naar een nieuwe locatie in de regio, en toen kwamen mijn vrienden van Chateau Pironne aankloppen om een samenwerking op te starten.”

Steve Lombaerts en Michaël De Wreede hebben het Witte Kasteel nieuw leven ingeblazen als Chateau Pironne, waar feesten doorgaan. Maar het knappe gebouw staat doorheen de week vaak stil en leeg. Om er ook op weekdagen een bruisende locatie van te maken gingen ze dus op zoek naar een partner.

“De komst van Fermenta verandert in wezen weinig aan het initiële concept van Chateau Pironne”, benadrukken eigenaars Steve Lombaerts en Michaël De Wreede. “Tijdens het weekend blijft het gewoon beschikbaar voor feesten en events. De grote meerwaarde is dat we nu een echte sommelier in ons midden hebben.”