https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_04_20_5fdbf5bd-b320-4097-b20a-baa47352e393

Populaire Slagerij St. Pierre fusioneert met vleesbedrijf Bourgonjon

GENT, EVERGEM - De vleesgroothandel van de populaire Slagerij St. Pierre in de buurt van station Gent-Sint-Pieters fusioneert met het Gentse vleesbedrijf Bourgonjon. De samenwerking krijgt de naam ‘St. Pierre x Bourgonjon’ en heeft enkel een invloed op bedrijven die vlees bestellen. Voor de klanten van de slagerij en broodjeszaak aan het station verandert er niets.

Slagerij St. Pierre in de stationsbuurt bestaat al sinds 1967. Destijds begon de zaak als een kleine beenhouwerij, tot zaakvoerder Christian Hamerlinck in 1986 begon met leveren aan horeca, winkels en groothandels. Dat bleek een succesverhaal te worden, want steeds meer bedrijven vonden hun weg naar de slagerij. Door de stijgende vraag drong een tweede productievestiging zich op, en in 2017 opende Hamerlinck die in Evergem.

“Mede dankzij die investering zijn we de voorbije jaren fors gegroeid”, zegt Julie Hamerlinck, dochter van Christian Hamerlinck. Omdat zij geen opleiding tot beenhouwer heeft gevolgd en ze zich samen met haar ouders wil focussen op de winkel en broodjeszaak, ging de slagerij op zoek naar een bedrijf dat zich mee wilde ontfermen over de productievestiging in Evergem.

“Uiteindelijk kwamen we in contact met vleesbedrijf Bourgonjon. Ze zijn lokaal verankerd, kennen de stiel goed en zijn ambitieus. Op die manier wordt de kwaliteit verzekerd voor onze klanten”, zegt Julie. Bourgonjon is een vleesgroothandel met een lange Gentse geschiedenis, die afgelopen zomer werd overgenomen door Ronny Maertens.

Weinig verandering

“Mijn vader zal nog een tijdje aan de zijde van Ronny Maertens blijven staan. Hij is voor veel van onze klanten ook een vertrouwd gezicht, al is het op termijn natuurlijk wel de bedoeling dat Ronny de fakkel overneemt.” Ze benadrukt dat er voor de klanten van het nieuwe St. Pierre x Bourgonjon weinig verandert. Wel wordt de webshop vernieuwd en lanceren ze een app, waarop elke klant zijn eigen profiel zal hebben.

Het personeel van beide bedrijven behoudt zijn job, al zullen de medewerkers van Bourgonjon vanaf 1 mei wel in Evergem moeten werken. Daar concentreren de twee partners hun productie.

Wie graag een broodje, wat vlees of charcuterie gaat kopen bij Slagerij St. Pierre aan het station, hoeft niets te vrezen, want voor particulieren verandert er niets. Ook bedrijven kunnen nog steeds broodjes en charcuterie bestellen. “Maar voor vers vlees moeten die voortaan wel bij St. Pierre x Bourgonjon zijn.”